Haberler

Öğrencilerin Karnesi Bakandan

Güncelleme:

"Esenler Eğitim Festivali", AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla yapılan karne dağıtım ve kapanış töreniyle sona erdi.

Esenler'de öğrenci ve öğretmenlerin bir yıllık stres ve yorgunluğunu atmalarına yardımcı olmak, öğrencilerin 1 yıl boyunca yaptığı marifetleri sergilemek ve okullar arası iletişim ve dayanışmayı geliştirmek amacıyla düzenlenen Eğitim Festivali sona erdi.

Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen festival kapanış törenine; AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Ak Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Belediye Meclis üyeleri, ilçede eğitim öğretim hizmeti veren okulların müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katılan Sudan, Makedonya, Afrika, Pakistan, Romanya ülkelerinden katılan bir grup yarışmacı sahne olarak söyledikleri şarkılar ve şiirlerle herkesi coşturdu.

Törende ilk konuşmayı yapana İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, 2011- 2012 eğitim öğretim yılının başarıların artarak devam ettiği bir eğitim yılı olduğunu söyledi. Esenler'deki öğrencilerin başarı profilini anlatan Ercan, öğrencilerin katıldıkları sportif ve kültürel faaliyetlerde Avrupa, İstanbul ve Türkiye dereceleri elde ettiklerini vurguladı. Karnelerini alan öğrencilere tavsiyeler vererek konuşmasına devam eden Ercan, "Hayatın kendisinin de bir imtihan olduğunu unutmayınız. Edebinizi, ahlakınızı koruyun, güzelleştirin. Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayın" dedi.

Ercan'ın ardından kürsüye gelen Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da Esenler'in ilk kez böyle bir festivale ev sahipliği yaptığını vurgulayan Madenoğlu, 2011- 2011 eğitim öğretim yılının böyle bir festivalle taçlandırılmasının çok güzel olduğunu belirtti. Karnelerinde zayıf olan öğrencilerin üzülmemeleri konusunda uyaran Madenoğlu, "Bu notlar derslerinize daha iyi çalışmanız için bir fırsat" dedi.

ÖĞRENCİLER MARİFETLERİNİ GÖSTERDİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, eğitim festivalinde ilçedeki her bir okulun öğrencilerinin marifetlerini sergileme imkânı bulduğuna dikkat çekti. Göksu, Esenler'deki 82 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Eğitim Festivali boyunca birbirinden güzel renkli görüntülerin yaşandığını söyledi. Festival sayesinde öğrencilerin 1 yıllık marifetlerini görme fırsatı bulduklarını anlatan Göksu, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. "Biz bu şehrin misafirleriyiz, yarınlarıyız, rüyasıyız, değişimiyiz, hizmetkarıyız" diyen Göksu, Esenler'i dönüştürmek ve Esenler'i İstanbul'a yakışan bir şehir yapmakta herkesin sorumlu olduğunu belirtti. Esenler'de son 3 yılda çok büyük değişimler yaşandığını da dile getiren Göksu, "İstiyoruz ki Esenler adı gibi esenlik dolu bir şehir olsun" dedi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Eğitim Festivali'nin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin müjdesini de veren Göksu, konuşmasını programa katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a teşekkür ederek tamamladı.

BAĞIŞ: ZİRVEDE KALMAK KOLAY DEĞİL

Programda son konuşmayı yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise; Esenler'de böyle bir programa katılmaktan onur duyduğunu belirterek konuşmasına başladı. Esenler'de eğitimle eğlenceyi bir araya getiren çok anlamlı ve çok keyifli bir festivalin kapanış töreninde öğrencilerin karne heyecanını paylaştığını söyleyen Bakan Bağış, festivali düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya da teşekkür ederek, "Tevfik kardeşime kendisiyle gurur duyma imkânını bir kez daha yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi. Esenler'e her geldiğinde AB standartlarının üzerine çıkan yeni projeleri gözlemlemekten gurur duyduğunu belirten Bağış, karnelerini alan öğrencileri de tebrik etti. Acısıyla tatlısıyla bir eğitim öğretim yılının daha geride kaldığını ifade eden Bağış, "Karne günü heyecan günüdür. Kendinizi hesaba çekme günüdür. Karnesinde kırık not alanlar, lütfen moralinizi bozmayın. Bu sizin için yeni bir başlangıçtır. Kendinizi gözden geçirebilmeniz için bir fırsattır" şeklinde karnesinde zayıf olan öğrencileri teselli etti.

Karnesi iyi olan öğrencilere de tavsiyeler veren Bağış, "Sakın rehavete düşmeyin. Zirvede kalmak kolay değil" dedi.

Konuşmasına AK Parti Hükümetinin hayata geçirdiği çalışmalarını anlatarak devam eden Bağış, Türkiye'nin artık dünyanın enkazını kaldıran ülkelerden biri haline geldiğini söyledi. AB'ye üyelik sürecine de vurgu yaparak, "Türkiyesiz bir AB sınıfta kalır" dedi.

OKUL BİRİNCİLERİNE ÇEYREK ALTIN

Yapılan konuşmaların ardından program, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la birlikte Türkçe Olimpiyatları'na katılan yarışmacılara hediyeler vermesiyle devam etti. 2011- 2012 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilere temsili karnelerini dağıtılmasının ardından Başkan Göksu'nun okul birincilerine çeyrek altın hediye etmesi ise programa renk kattı. Diğer taraftan Esenler Trabzon Derneği de okul birincilerine bazı hediyeler dağıttı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da Bağış'a günün anısına ESEV (Esenler Sanat Evi) öğrencilerinin kara kalem çalışması resmi ile bir adet karikatür ve vazo hediye etti.

Bakan Bağış ve Belediye Başkanı Göksu, Eğitim Festivali'ne destek veren okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarına da birer hediye verdiler.

Eğitim Festivali, alternatif Rock Müziğinin sevilen isimlerinden sanatçı Nev'in verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Egemen Bağış Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title