Haberler

Öğrencileri İçin Evini Etüd Merkezine Çevirdi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görev yapan Ispartalı İngilizce öğretmeni Derya Işıldak, evinde meslektaşlarıyla 90 öğrencisini TEOG sınavına hazırlıyor.

ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görev yapan Ispartalı İngilizce öğretmeni Derya Işıldak, evinde meslektaşlarıyla 90 öğrencisini TEOG sınavına hazırlıyor.

Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu öğretmeni Işıldak, TEOG sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine destek için evini adeta etüt merkezine dönüştürdü.

Mutfakta Sosyal Bilgiler, koridorda Matematik, oturma odasında İngilizce, salonda Fen Bilgisi, yatak odasında ise Türkçe eğitimi alan öğrenciler haftanın 6 günü her akşam verilen derslere 23'erli gruplar halinde katılıyor.

Öğretmen Işıldak, AA muhabirine uzun süre dershanede çalıştığını belirterek, öğrencilerinin gelecekte topluma faydalı saygın birer meslek edinmelerini sağlamak amacıyla evini öğrencilere açtığı söyledi.

Öğrencilerin ev ortamında daha güzel derse adapte olacağı düşüncesiyle evinde ilk olarak 4-5 öğrenciyle ders vermeye başladığını bildiren Işıldak, şöyle dedi:

"Buradaki öğrencilerin özel ders alma imkanı çok az. Bu çocukların özel ilgiye muhtaç olduğunu düşünüyorum. Eve geldiklerinde daha çok derslerine sarıldıklarını gördüm o nedenle evimi açtım. Öğrenci sayısı arttığı için küçük olan evimin her odasını kullanmamız gerekti. Onlar vakit ayırdı, biz de odamızı ayırdık. Böylece biz evde çalışmaya başladık. Öğretmen arkadaşlarımızla her gün bu çocukları gruplar halinde çalıştırıyoruz. Amacımız bu çocukların gelecekleri için bir adım atmaktır."

Işıldak, öğrencilerine ders vermekten büyük keyif aldığını dile getirerek, "İnşallah bu sınavda çocuklarımız emeğinin karşılığını alır. Onların yüzünün gülmesi bizi güldürecek. Öğretmenlik gönül mesleğidir. Bu çocukların bir okula yerleşmesi benim için en büyük mutluluk olacak" diye konuştu.

- "Büyük bir özveride bulundu"

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız ise Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 482 öğretmenin ilçede görev yaptığını bildirdi.

Öğretmenlerin öğrencilerinin başarısı için özveriyle çalıştığını ifade eden Yıldız, "Öğretmen arkadaşımız evini etüt ortamına dönüştürüp büyük bir özveride bulundu. Kendilerine, öğretmenlerime ve okul idaresine teşekkür ediyorum" dedi.

"Evin her bölümünde ders veriliyor"

Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu Müdürü Özkan Bingöl de öğretmenlerin yaptığı fedakarlığa vurgu yaparak, gönüllü olarak ders veren öğretmenleri kutladı.

Öğretmenlerin hem okul bünyesinde düzenlenen takviye kurslarında hem de akşam evlerinde gönüllü olarak ders verdiğini dile getiren Bingöl, "Okulda verilen derslerin yeterli olmadığını düşünerek bu açığı kapatmak için öğretmen arkadaşlarımız çalışma yaptı. Derya hocamız evini öğrencilere açtı. Öğrencilerimize, banyo ve lavabo hariç evin her bölümünde ders veriliyor" ifadelerini kullandı.

Fen Bilgisi öğretmeni Kübra Akıncı da ev ortamında ders anlatmanın, öğrenciyle birebir ilgilenmenin verimli olduğunu bildirdi.

Matematik öğretmeni İbrahim Köse, kalabalık sınıf ortamında konuyu anlamayan bir öğrencinin ev ortamında konuyu daha rahat kavradığını ifade etti.

Öğrencilerden Muhammed Özçelik, buradaki özel eğitim sayesinde başarılarının yükseldiğini söyledi.

Selda Yıldız ise öğretmenler tarafından evde özel ders almanın ayrıcalığını yaşadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yıldız Karlıova Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title