Haberler

Öğrencilere Verimliliğin Önemi Anlatıldı

Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Hendekyanı Ortaokulu, İMKB Ortaokulu ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Çeşme-i Cihan Öğrenci yurdunda bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Hendekyanı Ortaokulu, İMKB Ortaokulu ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Çeşme-i Cihan Öğrenci yurdunda bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

Seminerlerde öğrencilere verimlilik konularında eğitimler verilerek broşürler dağıtıldı. Eğitimlerle ilgili bilgi veren Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Birol Cangi, "Verimlilik doğru zamanda doğru yerde ve doğru iş ve işlemler için en akılcı karar verilmesi olarak tanımlanmaktadır. Verimliliğin üretimde büyük bir rekabet avantajı ortaya çıkardığı artık herkes tarafından kabul edilmektedir. Ayrıca gerektiği kadar enerji ve su kullanmak ülkemizin her türlü doğal kaynaklarını buna göre en akılcı şekilde harcamak kuşkusuz ülkemizin harcamalarını azaltacaktır. Vatandaşlarımızın Ülkemiz kaynaklarını en verimli şekilde kullanması bunun için çok önemlidir. İl Müdürlüğü olarak bizde Verimlilik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenledik. Bu kapsamda Hendekyanı Ortaokulu, İMKB Ortaokulu ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Çeşme-i Cihan Öğrenci yurdunda seminerler vererek konuyla ilgili broşür ve tanıtıcı matbuatlar dağıttık. Bartın Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerini Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Teklas Firmasına teknik geziye götürerek verimliliğin üretimde nasıl rekabet avantajı ortaya çıkardığını anlattık. Yine bu çerçevede 24 Mayıs'ta Üniversitemiz konferans salonunda Bakanlığımız Verimlilik Genel Müdürlüğünden gelen uzmanımızın da katıldığı "Verimli Enerji-Verimli Üretim" paneli düzenleyerek verimliliğin önemini anlatmaya çalıştık. Verimli olmak için doğru karar vermek doğru karar vermek içinde üretimin her aşamasında stratejik analizler yapmak gerektiği artık herkes tarafından kabul edilmektedir" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bartın Çeşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title