Haberler

Öğrencilere, Sosyal Medya ve Kariyer Anlatıldı

Kastamonu Üniversitesinde okuyan öğrencilere, Sosyal Medya ve Kariyer konuları anlatıldı.

Kastamonu Üniversitesinde okuyan öğrencilere, Sosyal Medya ve Kariyer konuları anlatıldı.

Kastamonu Üniversitesi Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen 'Sosyal Medya ve Kariyer' konulu panele, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı, konuşmacı olarak katıldı.

Hayatta rekabetin çok önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Mustafa Bostancı, "Hayat rekabetten ibarettir. Bir adım öne çıkmak istiyorsanız eğer eğitimleriniz kadar sosyal medya hesaplarınıza da dikkat etmelisiniz. Bir yere iş için başvuru yaptığınızda işveren sizi merak edip araştırmak için sosyal medyayı kullanıyor" dedi.

Panele katılan öğrencilere teşekkür eden Bostancı, kendisine dinlemeye gelenlerin bir şey kaybetmediğini aksine diğer arkadaşlarından bir adım öne çıktığını kaydetti.

Sosyal Medya'nın hayatlarındaki yeri üzerinde duran Dr. Bostancı, sosyal medya hakkında bilinmesi gerekenleri, öğrencilerle paylaştı. En büyük öğretmenin 'merak' olduğuna işaret eden Dr. Mustafa Bostancı, "Hayat rekabetten ibarettir. Hayatta rekabet çok önemlidir. Sosyal medya hesaplarınız artık gelecek haritanızda çok önemli bir yere sahip. Bir adım öne çıkmak istiyorsanız eğer eğitimleriniz kadar sosyal medya hesaplarınıza da dikkat etmelisiniz. İş hayatı için vereceğiniz özgeçmişler artık değişiyor. Sosyal medya artık sizin yeni özgeçmişleriniz. Artık ilk günaydını yanı başımızda duran telefona ya da tablete diyoruz. İletişim alışkanlıklarımız bu yönde değişiyor. Bu yüzden sosyal medyayı olumlu ya da olumsuz kullanmak sizin elinizde" diye konuştu.

Türkiye'de sosyal medya popülasyonunu iyi kavramak gerektiğine dikkat çeken Dr. Bostancı, sosyal medyanın iş hayatında ve özel hayatta hem katkı sağladığını hem de zarar getirebildiğini ifade ederek, bir yere iş için başvuru yapıldığında işverenin araştırmak için sosyal medyayı kullandığı örneğini verdi.

Dr. Bostancı, şöyle konuştu: "Sadece işverenler değil ailelerimiz yakınlarımızda bizi yakından sosyal medya aracılığı ile takip ediyor. Çevremiz tarafından sosyal medyadan gözetleniyoruz" ifadeleri ile sosyal medya kullanımının ne kadar önemli olduğuna değindi. Sosyal medya aracılığı ile iyi bir imaj yaratmanın kişiye bağlı olduğu söyleyen Bostancı, Sosyal Medya'nın gelişen bir alan olduğuna da değinerek "Sosyal medya gizli özgeçmişimizdir. Sosyal medyada etkili içerikler vardır. Sosyal medyada 4 tane önemli içerik var. Yazı, fotoğraf, video ve infografik. Sosyal medyada işleyiş normale göre biraz farklıdır ve az yazı ile kaliteli fotoğraf kullanımı önemli bir unsurdur. Paylaşılan fotoğraf yazı ile anlatılmak istenileni bir kaç kare ile anlatmalıdır." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bostancı Boyner Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title