Haberler

Öğrencilere İzletilen Kan Dondurucu Cenaze Töreni

Güncelleme:

Antalya'da din kültürü öğretmeni derste, akbabaların cesetleri parçalayarak yediği Budistlerin cenaze törenini izletince öğrenciler şoka girdi.

Antalya'da 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni A.B., ölümden sonra yaşam ve farklı dinlerde ve kültürlerde cenaze törenlerini anlattığı derste öğrencilere, Budistlerin cenaze törenini konu alan bir belgesel film izletti.

Budist rahiplerin çıplak insan cesetlerini parçalara ayırarak akbabalar için hazırlanan araziye bıraktığı ve akbabaların cesetleri yediği görüntülerin yer aldığı sahneler öğrencileri şoke etti. İzledikleri görüntüler rüyalarına giren öğrenciler, öğretmeni okul müdürüne şikâyet etti.

VELİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Çocuklarından olayı öğrenen ve kendileri de belgeseli izleyen veliler de öğretmene tepki gösterdi. Belgesel filmi izlerken kendisinin bile dehşete kapıldığını söyleyen bir veli, "Daha ceset bile görmemiş 14-15 yaşındaki çocuklara çıplak ve çürümüş insan cesetleri izletilir mi? Üstelik videoda cesetler parçalanarak akbabalara yediriliyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Gece yalnız uyumaya korkuyorlar" dedi.

OKUL MÜDÜRÜ UYARDI

Okul müdürü ise öğrencilerin şikâyeti ve velilerin tepkisi üzerine din kültürü öğretmeni A.B.'yi "Çocuklara böyle şeyler izlettirme, her dersi görüntüyle desteklemek zorunda değilsin" diyerek uyardı.

7. YÜZYILDAN BERİ YAPILIYOR

Tibet'te yaşayan Budistler, ruhun göğe ulaşacağı inancıyla yaşamını yitiren kişilerin cesetlerini akbabalara yediriyor. 7. yüzyıla kadar uzandığı tahmin edilen cenaze töreninde, ölüler etrafı taşlarla çevrili bir alana, çıplak olarak bırakılıyor. Ceset daha sonra Budist rahipler tarafından palalarla parçalara ayrılıyor. Ardından yüzlerce akbaba, cesedin üzerine üşüşüyor. Kuşların yediği insanın ruhunun, bu kuşlarla birlikte göklerdeki anaya ulaşacağına inanılıyor. Cenaze töreninin ardından ölülerin yakınları, cesetleri parçalayıp akbabalara yediren rahiplere minnettarlıklarını sunuyor.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (128)

cihadmobilWeb@haberler.com:

İlk okul olsa anlarım ama lise bu adamlar izlemediği porno izlemediği vahşet filmi kalmamıştır. Tv lerde belgeselde aslan zebrayı parçalıyor onda bise yok youtubede işidin kafa kesme videoları boy boy onlarda problem yok ta bundami var hele gidin işinize yapacak haber bulamadınız buna mi sardınız

65
2
yanıtYanıtla
CEVAP:

BEN YAZACAKTIM SEN HERŞEYİ ÖZETLEMİŞSİN

yanıt5
yanıt0
EN DEGERLi VARLIK INSANDIR,.,!!:

Bu degerli ögretmenimiz, büyük ihtimalle, , ögrencilerin bilgilerini gelistirmek maksadiyla bu olayi izlettirdigi kanisindayim, . cünkü dünyada bircok milletler ölülerini yakiyor veya hindular gibi degisik metodlar sergiliyorlar, ancak biz müslümanlar ölülerimize son derece saygili bir sekilde devraniyor ölülerimize sanki diriymis gibi hürmet ediyoruz, , ögretmen bey: müslümanlarla kafirlerin arasindaki bu farki ortaya cikarmak istemistir. . .

52
6
yanıtYanıtla
mardin- urfa:

ne olmuş yani. çocukları önünde sevişme sahneleri izlerken rüyalarına girmiyor da. öğretmenleri müslüman olduklarına şükretsinler diye izlettirirse mi rüyalarına girecek. psikolojileri bozulacak mış.

36
19
yanıtYanıtla
Helal sanam@m.m:

Güzel bir cevap olmuş

yanıt3
yanıt0
Tuna:

HUHUU:Bunu izletmek yanlış olabilir tabii. Ama aynı çocuklar emin olun ki Testere serisini zevkle izlemiştir! Alinti Katiliyorum. .

47
1
yanıtYanıtla
TOPAL.ALI:

SAYIN VELILER CUCUKLARINIZI SAAT:KACDAYATIYOR BILGINIZ VARMI DANANIN ALTIDA BIZA ARAMAYIN YAZIKLAR OLSUN ENERJINIZI BÖYLESEYLERLE TÜKETMEYIN SAYGILAR

44
2
yanıtYanıtla
gökhan:

televizyonda hergün çizgi filmlerde dahil olmak üzere filmlerde bindeteri sergileniyor. bebek yaştaki çocuklar izliyor kimse kontrol etmiyor. öğretmen kontürolünde neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatılarak izlettirilen videoyu takdir edeceğinize çok bilmişlik yapıyorsunuz.

43
3
yanıtYanıtla
bo:

İmam ne anlar ki bilimden? Pedagoji denilen bir olay var. . bunu bilmeyen bu din imami okulda çocuklara kabus yasatir. . . Al sana AKP eğitim sistemi. . . Burada yorum yapanlar gibi karanlık tipler olurlar. . Ondan sonra Türk insani neden böyle derler. .

7
38
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Olm Bo. . Lise diyor lise, seninkilerin daha ilkokulda işi bitiyor.

yanıt2
yanıt1
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title