Haberler

Öğrencilere Cinsel Taciz Olayını Rehber Öğretmenler Ortaya Çıkardı

İzmir'in Çiğli ve Konak ilçelerindeki iki okulda görev yapan rehber öğretmenler, iki öğrencinin yaşamlarına ilişkin yazdıkları yazıda "cinsel tacize" uğradıklarını anlatmaları üzerine, konuyu emniyete aktararak zanlıları yakalattı.

Çiğli ve Konak ilçelerinde, lise ve ortaokul öğrencilerine cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı. Zanlıların, okulda görev yapan rehber öğretmenlerin, öğrencilerden durumu öğrenmeleri üzerine yakalandıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Çiğli ilçesinde bir ilköğretim okulunda görev yapan rehber öğretmenin, öğrencilerden "başlarından geçen, kimseye anlatamadıkları olayı yazmaları"nı istemesi, okul çevresindeki cinsel taciz olayını ortaya çıkardı.

Rehber öğretmen, verilen yazılar arasında 13 yaşındaki bir kız öğrencinin, "halasının kocasının tacizine uğradığını" anlattığını fark ederek konuyu okul ve emniyet yetkileriyle bildirdi. Çocuğu taciz ettiği tespit edilen E.E polis tarafından gözaltına alındı.

Konak ilçesindeki bir lisede ise birinci sınıftaki bir kız öğrenci, rehber öğretmen tarafından biyografisinin istendiği kağıda, üst komşusunun tacizine uğradığını yazdı.

Rehber öğretmenin durumu bildirmesi üzerine çalışma başlatan polis, taciz iddiasıyla M.Ç'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "cinsel taciz" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen E.E. ve M.Ç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Çiğli Konak 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title