Haberler

    Öğrencilere Çevre Bilinci Kazandırılacak

    BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi, 9-13 Mayıs tarihlerinde şehir merkezi ve köydeki ortaokullarda, 'Doğanın Sahnesi', 'Kim Çevre Kirliliğini ve Geri Dönüşümü Öğrenmek İster?' ve 'Yarının Doğasını Bugünden Oluşturalım' projeleri gerçekleştirecek.

    BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi, 9-13 Mayıs tarihlerinde şehir merkezi ve köydeki ortaokullarda, 'Doğanın Sahnesi', 'Kim Çevre Kirliliğini ve Geri Dönüşümü Öğrenmek İster?' ve 'Yarının Doğasını Bugünden Oluşturalım' projeleri gerçekleştirecek. Afiş, pankart ve broşürlerle desteklenecek eğitimler aracılığıyla öğrencilerde çevre bilinci konusunda farkındalık yaratılması ve öğrencilere çevre bilinci kazandırılarak çevreye saygılı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

    BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan projelerle ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

    "BEÜ 2014 ve 2015 yıllarında IU Greenmetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında Türkiye'nin en çevreci üniversitesi seçildi. Çevreye duyarlı uygulamalarımız ve yeşil kampüsler oluşturma yolunda attığımız önemli adımlar bize bu önemli başarıyı getirdi. BEÜ olarak hedefimiz çevre bilincinin sadece kampüslerimizle sınırlı kalması değil bütün bölgeye yayılması. Böylelikle çevrecilik kültürü oluşturularak çevreye saygılı nesiller yetiştirilmesini sağlayarak bölgemizin geleceğini garanti altına alacağız."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title