Haberler

Öğrencilere"Bilinçli Bireyler ve Toplum" Semineri Verildi

Şahinbey Belediyesi yaptığı seminer ve toplantılarla toplumu bilinçlendirmeye devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi yaptığı seminer ve toplantılarla toplumu bilinçlendirmeye devam ediyor.

Bu noktada Belediye ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi işbirliğiyle Gülşen Batur Anadolu Lisesi öğrencilerine "Madde Bağımlılığının Zararları ve Güvenli İnternet Kullanımı" başlıklı seminer düzenledi. Öğrenciler tarafından katılımın yüksek olduğu seminer sonrası öğrenciler; bu tarz seminerler sayesinde bağımlılık yapan maddelere karşı daha duyarlı olduklarını ve internette olumlu bilgi elde etmeyi öğrendiklerini söyledi.

Seminere anlatıcı olarak katılan Narkotik Şube uzmanlarından Murat Demir seminer sonrası, "Ne yazık ki günümüzde madde bağımlılığı gittikçe artmaktadır. Daha da kötü olanı ise; uyuşturucu madde alım ve kullanım yaşının gün geçtikçe genç nesillere ulaşması ve bu gençlerin bu gibi maddeleri rahat elde etmesi olmuştur. Gaziantep'teki emniyet ve asayişten sorumlu görevliler diğer illere göre gayet başarılı bir şekilde okul çevreleri başta olmak üzere, uyuşturucu madde satışını takip ederek suçluları yakalamaktadır. Ama bu çalışmaların yanı sıra bu tarz bilinçlendirici seminerler ile okul çağındaki çocuklarımıza ulaşmamız ve onları zararlı işlere girmeden evvel bilinçlendirerek bu olaylardan uzak tutmamız gerekir. Şahinbey Belediyesi'nin de devamlı olarak bu tarz seminerler verdiğini veya kurumlarla ortak seminerler düzenlediğini biliyorum. Böyle bir semineri düzenlemekte de bizlere yardımcı olan Şahinbey Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubemiz adına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Seminere yoğun katılım gösteren öğrenciler ise seminer çıkışında, "Madde bağımlılığını internet yoluyla izliyoruz ve bugün bize hem madde bağımlılığı hem de internetin güvenli kullanımı hakkında bilgiler verildi. Seminerden dolayı Şahinbey Belediyesi'ne ve Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

şahinbey belediyesi gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title