Haberler

Öğrencilerden Vali Şerif Yılmaz'a Teşekkür Ziyareti

Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Vali Şerif Yılmaz'a eğitime verdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarete Ensar Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir ile İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Dost Kapısı, Hayret Vakfı, Ensar Vakfı, Semerkand, İhlas Vakfı, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın ev ve yurtlarında kalan, Kütahya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile burs verilen öğrenciler katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şerif Yılmaz,öğrencilerle üniversite yıllarındaki anılarını paylaştı, onlara önemli tavsiyelerde bulundu.

"Üniversite sadece derslere katılıp sınıf geçmek değildir" diyen Vali Yılmaz, "Dumlupınar Üniversitesi, ilçeler dahil 55 bine yakın öğrenciye sahip. Öğrencilerimiz Kütahya'nın dışından. En büyük problemleri ise barınma. Bunun çözülmesi için Kredi Yurtlar Kurumu'muzun yurt yapımı ve kiralama suretiyle çözümü son yıllarda arttı. Öğrencilerimizin barınmaları ilgili önemli bir ivme kazanıldı ancak yine de yeterli değil. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) öncülüğünde hem burs desteği, hem de konaklamayı sağlayacak hizmetleri yapan arkadaşlarımız var. Birlikte çalışıyor, onlara destek olmaya gayret ediyoruz. STK'lara devletin yanlarında olduklarını söyledik. Yeter ki gençlerimize sahip çıksınlar. Kendi evlerindeki, şehirlerindeki huzuru Kütahya'da bulsunlar istedik, bunun gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin de ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliği gençlik yaşlarında sağlayabilmeliyiz. İleride bu koltuklarda sizler olacaksınız. Üniversite sadece derslere katılıp sınıf geçmek değildir. Mezun olduktan sonra üzerine çok fazla şey koyamazsınız, bugün torbanızı ne kadar doldurursanız o kadar iyi. Ömür boyu azığınız onlar olacaktır. Hem maddi, hem de manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz, sizlerin en iyi şekilde yetişmesi. Ülkemizin sağlam temeller üzerine oturması" diye konuştu.

Öğrenciler, Vali Şerif Yılmaz'a eğitime olan ilgisi, maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederek günün anısına çiçek takdim ettiler.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Özdemir Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title