Haberler

Öğrencilerden Toplu Nikahlı Protesto

İzmir'deki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, hükümetin evlenen öğrencilere yönelik uygulamayı düşündüğü kredi ve burs tasarıları, temsili toplu nikahla protesto edildi.

İzmir'deki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, hükümetin evlenen öğrencilere yönelik uygulamayı düşündüğü kredi ve burs tasarıları, temsili toplu nikahla protesto edildi. Gelinlik, damatlık giyen öğrenciler, Yurtlarımızın ücretsiz, öğrenim kredilerinin karşılıksız olması için topluca evleniyoruz diyerek tüm yurttaki üniversite öğrencilerine çağrıda bulundu, imza kampanyası başlattı.

Bugün, öğlen saatlerinde, Ege Üniversitesi Kampüsü'ndeki Spor Salonu önünde, Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde temsili toplu nikah töreni düzenlendi. Damatlık, gelinlik giyen öğrencilerden üç çift, temsili nikah öncesi, Yurtlarımızın ücretsiz, öğrenim kredilerinin karşılıksız olması için topluca evleniyoruz ve Takı törenine, vize notları, yemekhane fişi, kitap, dolu kentkart getirmeniz rica olunur yazılı davetiyeleri kampüs içinde dolaşıp arkadaşlarına dağıttı. Öğrenciler, nikah saati olan 12.30'da, Kredi borçlarımızı bitirmek için düzenlediğimiz nikah törenine hoş geldiniz yazılı pankartın asıldığı masaya oturdu. Öğrencilerin nikah şahitliğini de Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci yaptı. Etkinlikle ilgili konuşan Doğan Başaran, hükümetin öğrenci yurtlarında başlattığı kız, erkek ayrımı uygulamasına da tepki gösterdiklerini dile getirerek, Başbakan Erdoğan'ın, 'Kız, erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Talimatını verdik, denetimi yapılacak çıkışı da çaresizliğini, gericiliğiyle, kışkırtıcılığıyla kapatmak istemesidir. Öğrencilerin veya herhangi bir yurttaşın yaşam tarzına karışmak Erdoğan'ın haddine değildir. Kapımıza yollayacağı ahlak polisleri evimizde ancak makarna, ders notları bulabilir. Fuhuş yuvaları gibi nitelendirdiği üniversitelerimizi kara zihniyetine teslim etmeyeceğiz. Burada akademisyenlerimize, üniversite rektörlerine sesleniyoruz. Öğrencilerinize sahip çıkın. Mademki Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, evlenen öğrencilerin kredi borcunu silecek, yurtlarda kalmasını sağlayacak imkanı var, peki neden bu imkanı şimdi kullanmıyoruz. Öğrenim kredi borçlarımızın silinmesini, yurtların ücretsiz olmasını istiyoruz. Temsili bir nikah ile kampanyamızı başlatıyoruz. Nikah defterimiz, imza metnimiz olacak. Her yerde, tüm üniversitelerde imza seferberliği başlatıp, ücretsiz eğitim hakkını alacağız diye konuştu. Nikah şahidi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci de, öğrencilerin yanlarında olduğunu dile getirip, yaşam tarzına karışmanın kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

EĞLENEREK PROTESTO

Konuşmaların ardından öğrenciler, Kredi borcum silinecekse Evet diye bağırarak nikahlarını kıydırdı. Temsili nikahın ardından yakalarına para da takılan gelin ve damatlar, arkadaşlarıyla birlikte müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek tepkilerini gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title