Haberler

Öğrencilerden Roman Çocuklara Gönüllü Rehberlik Hizmeti

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) öğrencileri tarafından "Çocuklar Topluma Projesi" kapsamında, dezavantajlı 112 Roman öğrenciye rehberlik eğitimi verildi.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) öğrencileri tarafından "Çocuklar Topluma Projesi" kapsamında, dezavantajlı 112 Roman öğrenciye rehberlik eğitimi verildi.

Kültür Merkezinde projenin kapanışı dolayısıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Programda daha sonra Roman öğrenciler tarafından hazırlanan çocuk hakları konulu tiyatro oyunu sahnelendi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin, geniş bir aile olduğunu söyledi.

Türk milletinin kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Demir, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" felsefesine inanarak hareket ettiklerini kaydetti.

Yaratılanı yaratandan dolayı hoş gördüklerini aktaran Demir, "Herkes kutsal bir varlıktı. Herkes eğitilmeli ve sunulan hizmetlerden faydalanmalıdır. Biz Roman vatandaşlarımızı hiç bir zaman kendimizden ayırmadık. Roman vatandaşlarımın toplumdan neden uzaklaştığını bir daha gözden geçirmeliyiz. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Mustafa Nuri Nuruan ise projenin oldukça güzel olduğunu söyledi.

Bu tür projelerin zaman itibarıyla topluma büyük katkılar sağlayacağını belirten Nuruan, "Çocuklar Topluma Projesi"nin Türkiye'de örnek olabileceğini kaydetti.

"Dünyadaki en büyük acıları hep çocuklar çekiyor"

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahatiin Minsolmaz da bu projenin büyük bir öneme sahip olduğuna işaret etti.

Proje ile Roman çocukların okula olan ilgilerinin arttığına dikkati çeken Minsolmaz, dezavantajlı çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdi.

Roman vatandaşlarının topluma katılımlarını önemsediklerini aktaran Minsolmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Roman vatandaşlarımıza yönelik çok güzel çalışmalar yapıyor. Ben de Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahalleye çok yakın bir mahallede yetiştim. Roman vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını yakından biliyorum. Dünyadaki savaşları ve göç hareketliliğini görüyoruz. Dünyadaki en büyük acıları hep çocuklar çekiyor. Çocuklar üzerinde yapılacak her proje önemli."

Daha sonra Kırklareli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Şengörür, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Malkoç Çetin, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ile Roman Dernekleri Başkanı Mustafa Ovarda birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Roman çocuklara rol model olan üniversite öğrencileri, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Demir Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title