Haberler

Öğrencilerden "Mobil Bağımlılığa Hayır, Okumak Özgürlüktür" Etkinliği

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri sokak ortasında "Mobil Bağımlılığa Hayır, Okumak Özgürlüktür" adı altında etkinlik düzenledi.

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri sokak ortasında "Mobil Bağımlılığa Hayır, Okumak Özgürlüktür" adı altında etkinlik düzenledi.

Samsun'un en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi üzerinde toplanan İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, "Okumaz özgürlüktür, bizimle okur musun?" dediler. Mobil bağımlılık halinde olan, okumaktan ve insanlarla iletişimden, insanlara olumsuz boyutundan bahseden karikatürize edilmiş resimler sergilendi.

120 öğrencinin katıldığı etkinlikte aynı anda 50 öğrencinin telefonları çaldı ve cadde üzerinde farklı yerlerde duran öğrenciler telefonlarıyla meşgul oldular. Daha sonra gözleri bağlı olan öğrenciler ellerinde telefonla mobil iletişimini sürdürdüler. Bu sırada ellerinde kitaplarla gelen diğer öğrenciler telefonla meşgul olan öğrencilerin ellerine kitap ve uçan balon verdiler. Öğrenciler bu kez hep beraber kitap okuyup daha sonra da üzerinde "Okumak özgürlüktür" yazan balonları gökyüzünü uçurdular. Bir giyim mağazasının vitrininde gözleri bağlı birinin elinde cep telefonu, diğerinin karşısında televizyon ve elinde televizyon kumandası durmaları dikkat çekti.

Temayı desteleyici sokak dansı gösterisi de düzenlendi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan 11. sınıf öğrencisi Sevgi Şener, "Bizler mobil bağımlılığı en aza indirmek ve teknolojiyi gerektiğini kullanmak, bunun yerine kitap okumayı artırmak üzere etkinlik düzenledik. Burada vitrinde yer alan arkadaşların gözlerindeki siyah bantlar bizlerin körlüğünü simgeliyordu. Mavi balonlarla birlikte körlüğümüz uçup gitti ve kitaplarla birlikte bizde mobil bağımlığı en aza indirmeyi hedefledik. Ortada olan dansta bizim uyanış dansımızdı. Projeyi başka yerlere taşımayı planlıyoruz. Samsun'un eş işlek caddesinde bunu planladık. Otobüs duraklarında, tramvaylarda ve Samsun'un diğer ilçelerine de taşımayı planlıyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title