Haberler

Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine "Moral Mektubu ve Resmi"

Kırıkkale'nin Keskin ve Çelebi ilçelerinde öğrenim gören öğrenciler, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçlerine kaleme aldıkları mektup ve çizdikleri resimlerle moral desteği verdi.

Keskin İlçe Belediye Başkanı Dede Yıldırım, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Müftü Fazlı Mutlu ve Çelebi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Acar ile geldiği Mardin'de Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Yıldırım beraberinde getirdiği mektup ve resimleri, güvenlik güçlerine gönderilmek üzere Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan'a teslim etti.

Yıldırım, operasyona katılan asker ve polis memurlarına yalnız olmadıkları göstermek ve moral vermek için bir süre önce ilçede etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir süre önce Keskin ve Çelebi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin yazdığı mektupların ve AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk'ün hediyelerinin güvenlik güçlerine teslim edilmesi için Mardin'e geldiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle dedi:

"Güvenlik güçlerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak için burada bulunduğumuz için mutluyuz. Burası vatan toprağıdır. Canları ve kanları pahasına mücadele veren güvenlik güçlerine sağlık ve başarı diliyoruz. Mektuplarda çocuklarımızın çok güzel duygulu ifadeleri var. Kimisi 'vatan toprağı' diye bir tutam toprak, kimisi ise kırık kalemi koymuş, onların bu duygularını getirdik."

Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ise çocukların güvenlik güçlerine yazdığı mektupların güzel bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Çocukların duygularını yazıya döktüklerini belirten Kökrek, "Mektuplar düzenlenirken bir tanesinin içinden toprak döküldü, birisi çiçek yapıştırmış. Bunları görünce duygulandık. Yeni okuma öğrenmiş çocukların çizdiği resimler var. Tamamen özgün doğal olduğu gibi güvenlik güçlerine teslim ettik." diye konuştu.

Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan ise sağlanan manevi destek için mutlu olduklarını belirterek, mektupları en kısa zamanda kendi eliyle ulaştıracağını belirtti.

"Hepimiz sizleri çok seviyoruz"

Bir öğrencinin "Sevgili Mehmetçik" diye başladığı mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Ben Keskin'de yaşıyorum. Her gün haberlerde terörist olayları çıkıyor ve bir sürü de şehit oluyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum. Hepimiz sizleri çok seviyoruz çünkü siz bizim için, vatanımız, milletimiz için çalışıyorsunuz. İyi ki sizler varsınız. Oraya teröristlere savaşacağınızı bile bile gidiyorsunuz. Sizleri çok seviyoruz. Hepimiz sizlere minnettarız. Kendinize güveninizi kaybetmeyiz, siz bu savaşı kazanacaksınız. Mektubun içinde vatanımızdan biraz toprak ve kalem var."

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Mardin Çelebi Politika Güncel Haberler

title