Haberler

Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine Cevşen

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Okuldan genel detay

Yardım paketlerinden detay,

Salondaki öğrencilerden detay

Kaymakam Mehmet Türköz'ün konuşması

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un konuşması

Mehmet Türköz'e Mektupların verilmesi

Yardım paketlerinden detay

Öğrencilerin dua etmesi Öğrencilerden güvenlik güçlerine cevşen

Kahramanmaraş Öğretmenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Şehitlerimize Dua, Güvenlik Güçlerimize Vefa" sloganıyla başlattıkları kampanyayla Beytüşşebap ve Sur'daki güvenlik güçlerine, içine ayet yazdıkları cevşen ve yöresel yemekler gönderdi

Kahramanmaraş Öğretmenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Şehitlerimize Dua, Güvenlik Güçlerimize Vefa" sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki güvenlik güçlerine, içine ayet yazdıkları 100 cevşen ve yöresel yemekler gönderdi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Sabiha Yücegök'ün organizasyonuyla gerçekleştirilen kampanya dolayısıyla konferans salonunda tören düzenlendi.

Törende konuşan Onikişubat Kaymakamı Mehmet Türköz, maddi boyutu küçük de olsa kampanyanın manevi yönünün değerinin anlatılamayacak kadar büyük olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu'daki terör olaylarının güvenlik güçleri ve sivil vatandaşları hedef aldığını dile getiren Türköz, "Bizim buna karşı yapmamız gereken, birlik ve beraberliğimizi daim etmek, Çanakkale'de ve daha nice savaşlarda olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu terör belasına karşı dimdik ayakta durmak ve bunu göstermektir. Devletimiz, üzerine düşen her şeyi yapıyor" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise okullarda öğrencilere vatan, bayrak ve millet sevgisini öğretmek için gösterdikleri çabanın sonucunu gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:

" Kahramanmaraş'ta Kurtuluş Savaşı'ndan bu zamana kadar, insanların vatanı, bayrağı, özgürlüğü ve hürriyeti için gözlerini kırpmadan canlarını verebileceği görülmüştür. Bugün doğudan gelen şehit haberleriyle ciğerlerimiz yanarken biz, burada sadece kavli bir dua edip farklı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu duaları onlarla paylaşmak adına, onlara moral motivasyon olsun diye unutulmadıklarını ve unutulmayacaklarını ifade etmek adına bir duyarlılık örneği göstererek bugün onlara hayır dualarımızla selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz."

Beden eğitimi öğretmeni Yücegök de şehit haberlerini izlerken yaşananlardan etkilendiğini, bunun üzerine böyle bir kampanya başlattığını aktararak bölgedeki güvenlik güçleri için farklı bir şey yapmak adına ortaya koyduğu fikrin öğrencilerden de ilgi gördüğünü anlattı.

Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'ye Kur'an-ı Kerim, güvenlik güçlerine de hazırladıkları cevşenler ile yöresel yemekleri göndereceklerini belirten Yücegök, güvenlik güçlerini korusun diye cevşenlere Tevbe Suresi 129'uncu ayetinin öğrencilerce yazıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim, 100 cevşen ve yöresel yemekler, Şırnak ve Diyarbakır'daki güvenlik güçlerine ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Mehmet Türköz Beytüşşebap Şırnak Politika Güncel Haberler

title