Haberler

Öğrencilerden, Çanakkale Etkinliği

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü münasebetiyle Darende Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri tarafından METEM Konferans Salonunda bir program düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü münasebetiyle Darende Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri tarafından METEM Konferans Salonunda bir program düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Darende Mehmet Akif İlkokulu Müdürü Mehmet Boyraz, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Boyraz, "Mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden Çanakkale şehitlerini ve şu anda ülkemizin çeşitli yerlerinde Çanakkale ruhunu yaşatan aziz şehitlerimizi saygı ile anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Her toplumu canlı ve diri tutan toplumsal hafızalarını oluşturan nadir ve nadide olaylar vardır. Aziz milletimizi ayakta tutan, insanlık aleminin önder ve öncülüğünü yaptıracak büyük hadisedir Çanakkale. Şairin de dediği gibi 'Bir devrin battığı yerdir Çanakkale.' Ancak bu batış öyle bir batıştır ki kutlu bir annenin doğum sancıları gibi tüm acı ve ızdırabı kendisi çekmiş bize şanlı bir tarih armağan etmiştir. İşte şimdi bize düşen Çanakkale'yi ders kitaplarımızın sayfalarında yetim ve yalnız bırakmak değil yüreğimizde başköşeye oturtmaktır" diye konuştu.

Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu programa Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, öğrenciler ve veliler katıldı. Program şiirlerin okunması ve öğrencilerin gösterileri ile tamamlandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Mehmet Boyraz Darende Yerel Haberler

title