Haberler

Öğrencilerden 15 Temmuz Şehitlerine Vefa

Necdet Seçkinöz Ortaokulu'nda, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanların fotoğraf ve hatıralarının sergilendiği "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Mirası Katı" açıldı.

Necdet Seçkinöz Ortaokulu'nda, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanların fotoğraf ve hatıralarının sergilendiği "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Mirası Katı" açıldı.

Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu'ndaki bölümün açılışı için tören düzenlendi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların toplumun hafızasında yer ettiğini belirterek, "Tarihini bilmeyenler, dününü bilmeyenler geleceği inşa edemezler, dolayısıyla neler yaşandığını yeni nesillere aktarmamız lazım." dedi.

Tarihten ders alınması halinde tekrarının yaşanmayacağını kaydeden İşler, geçmişte yaşanan acılardan çıkartılacak dersin, birlik beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyledi.

İşler, toplum olarak dayanışma halinde güçlü Türkiye'yi inşa edeceklerinin altını çizerek, "Bunu başarmamız lazım, 15 Temmuz'da bu ülkeye niye saldırıldığını, neden istila hareketine kalkışıldığını, neden Türkiye'yi yok etmek istediklerini ve gelecek yüzyıllarını ipotek altına almak istediklerini çok iyi bilmemiz lazım." diye konuştu.

O gece yaşananların sıradan bir saldırı olmadığına işaret eden İşler, şöyle konuştu:

"O, Haçlı Savaşlarının örtülü bir uzantısıydı. O uzantıyı millet olarak çok şükür püskürttük. O gün adeta bir destan yazdı Türk Milleti. O 15 Temmuz olayı Türk siyasi tarihinde 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak anılacak ve anılmaya da başladı zaten. Ama aynı zamanda o gece duruşumuzla demokrasinin nasıl savunulacağını, nasıl millet iradesine sahip çıkılacağını millet olarak bütün dünyaya gösterdik. Bütün dünya toplumları Türkiye'nin o gece yaşadığı o destansı mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacaklar, hep hafızalarında tutacaklar. O gün o saldırıyı bu topraklarda bertaraf ettik."

Okul Müdürü Cuma Ali Can ise, birlik ve beraberliğe en az Kurtuluş Savaşı'nda olduğu kadar ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, 15 Temmuz zaferinin bu anlamda bir milat olduğunu belirtti.

Can, "Değerlerine ve geçmişine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdur" gerçeği üzerinden hareketle okullarının girişi katını "Tarih Katı" olarak düzenlediklerini kaydederek, o gece Türk milletinin aydınlık bir geleceğe yürüyebilmesi için kadını, erkeği, polisi, sivili ile çok sayıda vatandaşın ihanete kanıyla, canıyla karşı durduğunu ve çok sayıda şehidin verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından davetliler "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Mirası Katı"nı gezdi .

Törene, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis Demet Sezen'in annesi ve AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Emrullah İşler AK Parti Türkiye Çankaya Kültür Sanat Haberler

title