Haberler

Öğrenciler Türkçe ve İngilizce 'Çocuklar Ölmesin' Kaligrafisi Oluşturdu

Malatya'da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 700 öğrenci ile mesaj veren kaligrafi oluşturuldu. Etkinlikte oluşturulan kaligrafi, havadan çekimlerle görüntülendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle dünyaya barış mesajı verildi. Kırmızı Hayatın Rengi Olsun Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Türkçe ve İngilizce 'Çocuklar Ölmesin' kaligrafisini oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arkasındaki alanda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, şube müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Etkinlikte, Sümer Ortaokulu ve Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğrencileri tarafından oluşturulan 'Çocuklar Ölmesin' kaligrafisi, havadan çekim helikopteri ile görüntülendi.

Günün anlam ve önemi dolayısıyla Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğrencilerinden Melike Aktaş tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Aktaş, "Bölüşmeyi en güzel çocuklar bilir" diyerek başladığı açıklamada şunlara yer verdi:

"En sevdiğim varlığı; Annemi işte, kardeşimle paylaşabiliyorum. Arkadaşlarımla masumca her şeyi bölüşebiliyorum. Bölerken sevgiyi katıyorum ve gülümsüyorum. Uzatırken ellerim sıcacık ve kalbim. Anlamadığım şu ki bölüşerek yaşamak, güzellik sevgi dostluk getirmesi gerekirken ölüşme ve ağlaşma getiriyor olması. Bana garip gelen bu çelişki neden büyüklerin canını yakmaz ki. Ne kıyıya vuran Suriyeli çocukları, ne kurşunlara hedef olan Filistinli çocukları ne Bosna'nın toplu mezarlarında uçuşan kelebekleri ne onca maden içinde hiçe sayılan açlıktan ölen Afrikalı çocukları, ne elleri bağlanarak suya atılan Arakanlı çocukları ne Türkistan'ın mazlum çocuklarını ne de ülkemin teröre kurban giden nice fidanlarını çocuklarını unutmadım. Unutulur mu ki. Hangi coğrafyada olursa olsun ölen çocuklar unutulur mu ki. Bir sevgi aşısı bulunsa ve zerk edilse büyüklerin yüreklerine acaba diyorum acaba çocuklar ölmeden yaşanır bir dünya olabilir mi? Çocukça kardeşçe."

Daha sonra Azra Can adlı öğrenci tarafından Dünya Çocuk Hakları Beyannamesi'nden bazı bölümler okundu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocukların dünyaya güzel bir mesaj verdiğini vurgulayarak, "Bu bir barış mesajı. Çocukların verdiği barış mesajı, çok önemli, çok anlamlı. Bugün de çok önemli bir gün; Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuklarımızın bilinçlenmesi adına, sorumlulukları adına gerçekten çok güzel bir görev yerine getirdiler ve buradan dünyaya güzel bir mesaj vermiş oldular. Her gün istisnasız çocukların katledildiklerini, çocukların yetim öksüz bırakıldığını ekranlardan her zaman izliyoruz. Dolayısıyla bu mesajın yerine ulaşmasını ve dünyada çocuklar için barış getirmesini ben de yürekten temenni ediyorum. Bu güzel etkinliğe katıldıkları için çocuklarımıza teşekkür ediyorum, bütün hocalarımızı da kutluyorum. Çocuklar ölmesin. İfadelerini kulandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çocuk Hakları Günü Ahmet Çakır Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title