Haberler

Öğrenciler Tatlıses Parkı'nı Temizledi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Maşuk Mesleki Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Karaköprü'deki Tatlıses Parkı'nda temizlik yaptı.

Şanlıurfa'da "Doğal kaynakları korumak için, enerji tasarrufu için, hastalıkları önlemek için, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için Şanlıurfa'yı seviyoruz ve kirletmiyoruz" diyen Maşuk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri ve Öğretmenleri Karaköprü'de bulunan Tatlıses Parkı'nda temizlik çalışması yaptı.

Ellerine eldiven ve çöp poşetleri alarak parkta temizlik yapan öğrenciler çevre konusunda duyarlılık yaratmak için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

AR: HALKIN BU KONUDA BİLİNÇLENMESİ İÇİN GELDİK

"Bugün özellikle hemşirelik bölümü öğrencilerimizle birlikte ilçemizde çevre temizliğine katkıda bulunmak için buradayız" diyen Maşuk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Öğretmeni Figen Ar, "Halkın bu anlamda eğitilmesi, bilinçlendirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için geldik. Yaklaşık bir saattir burada parkın temizliğini yapıyoruz. Öğrencilerimizde bunun keyfini yaşıyorlar aslında. Öğrencilerimiz de buna katkı verebilirler. Özellikle çevre temizliğinin halk üzerindeki etkileri anlamında çünkü sağlığın korunması geliştirilmesi, hastalıkların etkenlerinin ortadan kaldırılması ve yayılımının engellenmesi adına çevre temizliği çok önemli. Biz gün içerisinde Karaköprü'de bulunan park ve bahçeleri gezerek etkinliğimizi tamamlayacağız. Amacımız burada bu işin bitmesi değil. Devamının da diğer okullarla birlikte ya da halkla birlikte sağlanması. Ben özellikle şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Geri dönüşümle ilgili bildiğimiz gibi bütün şehirlerde bu çalışmalar sağlıklı bir şekilde yürütülmüyor. Parkın girişinde atık kutusu görüyoruz ama bunların yaygınlaştırılması çok önemli. Geri dönüşümlerin ayrışmaya başlanması evde başlar. Kağıtların, plastiklerin, cam atıkların hepsinin geri dönüşümünün olduğunu bilmemiz ve bunları ayırarak istiflememiz gerekmektedir. Bu yaparak ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmuş oluruz. Özellikle doğal kaynakların kullanımını arttırmış oluruz" dedi.

DENEMEDE: ÇEVREYİ KİRLETEN YİNE İNSANDIR

Hemşirelik bölümü öğrencisi, Adil Çiftçi ise "Bizim buraya gelmemizin amacı çevreyi temizlemek ve hastalık yapan etkenlerin ortadan kaldırılması, hastalıkların en aza indirgenmesi…Buradan herkese mesaj vermek istiyorum. Burayı temiz tutsunlar. Daha temiz bir çevre içerisinde yaşayalım" diye konuştu. Öğrencilerden Kadriye Nur Denemede de, "Çevrenin korunması, geliştirilmesi konusunda gösterilen çabaların amacı hastalıkların ortadan kaldırılması, çevrenin daha güzel bir şekilde gösterilmesidir. Bunu sağlayacak olan insandır. Çevreyi kirleten insandır. Temizlemek zorunda olan yine insandır. Çünkü çevrenin kirli olması insana zarar verir" ifadelerini kullandı.

KESKİN: AYRIŞTIRMA KUTULARININ ARTTIRILMASI LAZIM

Öğrencilere bireysel anlamda farkındalık kazandırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Öğretmen Gülşah Keskin, "Öğrencilerimizle beraber özverili bir şekilde çevremizi temizledik. Ama bu anlamda belediyelere çok büyük görevler düşmektedir. Geldiğimizde belediye çalışanları temizlik yapıyordu. Yalnız halkımızın da bu konuda eğitilmesi, bilinçlendirilmesi gerekiyor. Belediyenin kamu kurum kuruluşlarına bu ayrıştırma kutularından daha fazla koyması lazım" diye kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Karaköprü Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title