Haberler

Öğrenciler Spor ve Sanatla Sosyalleşiyor

Gümüşhane'de "Bilinçli Sporla Sosyal Eğitimini Tamamla" projesi kapsamında, çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık iki bin öğrenciye, sosyal hayata adapte olmaları için spordan sanata 29 branşta eğitim veriliyor Proje koordinatörü Albayrak: "Proje ile gizli sporcuları bünyesinde barındıran Gümüşhane'de.

İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'de "Bilinçli Sporla Sosyal Eğitimini Tamamla" projesi kapsamında, çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık iki bin öğrenciye, sosyal hayata adapte olmaları amacıyla spordan sanata 29 branşta eğitim veriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan, "Bilinçli Sporla Sosyal Eğitimini Tamamla" projesine 492 bin lira finansman desteği sağlandı.

Geçen yıl nisan ayında uygulamaya konulan proje kapsamında, Gümüşhane Üniversitesi Spor Salonunda hafta sonları öğrencilere okçuluk, aikido, atıcılık, atletizm, arama kurtarma ve ilkyardım, badminton, basketbol, dağcılık, fitness, fotoğrafçılık, ebru ve yağlıboya, futbol, futsal, güreş, halk oyunları, hentbol, karate, kayak, kickboks, masa tenisi, modern danslar, müzik, oryantiring, step-aerobik, tekvando, tenis, tiyatro, voleybol ve yüzme olmak üzere 29 branşta antrenörler tarafından eğitim veriliyor.

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yılmaz Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde Gümüşhane il ve ilçelerinde 14-25 yaş arası gençlere 29 branşta eğitim verilmesini hedeflediklerini söyledi.

Gümüşhane'de yaşayan iki bin genci sporla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Albayrak, "Amacımız, farklı kültürden gelen öğrencileri kaynaştırarak sosyal çevreye entegre etmektir. Gençleri Gümüşhane'de daha önce yapılmamış spor branşlarıyla tanıştırmak ve spor hayatı içene sokmayı istedik. Aikido, okçuluk, modern dans gibi sosyal aktiviteleri de Gümüşhane'nin spor hayatına sokmuş olduk" dedi.

-"Gümüşhane'de yapılmayan spor branşlarının bilinirliğini artırmak istiyoruz"

Albayrak, diğer bir amaçlarının ise gençlerin sporu yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Gümüşhane ve çevre illere gezi programları düzenlenecek. Proje ile gizli sporcuları bünyesinde barındıran Gümüşhane'de yetenekli gençleri bulup ülke sporuna kazandırmak istiyoruz. Kentimizde yapılmayan spor branşlarının bilinirliğini artırarak, Gümüşhane spor hayatında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Gümüşhane'nin plakasından yola çıkarak 29 branş belirledik."

Bütün branşlardaki çalışmaların eğitmenler gözetiminde devam ettiğini ifade eden Albayrak, Gümüşhane Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığının desteği ile 178 bin lira bedelli gençlik evi inşa edileceğini, projenin haziran ayı sonunda düzenlenecek şenlikle sona ereceğini kaydetti.

-Öğrenciler eğitimlerden memnun

Proje kapsamında ebru ve yağlıboya eğitimi alan üniversite öğrencisi Arzu Doğan, ders saatleri dışındaki vaktinin çok olduğunu anlatarak, "Ben de vaktimi iyi değerlendirmek amacıyla eğitimlere katılıyorum, hem bu alanda gelişim sağlıyorum hem de yeni arkadaş çevresi edinebiliyorum. Ebru yapmak bana sabretmeyi öğretiyor, aynı zamanda hayal gücümün gelişmesini sağlıyor" diye konuştu.

Tenis, step-aerobik ve müzik eğitimlerine katılan Seher Tümer ise şunları söyledi:

"Katıldığım eğitimler bana öz güven veriyor, arkadaş çevremin genişlemesine katkı sağlıyor. Örneğin ben Kayseriliyim ve eğitimler sayesinde farklı kültürlerden gelen arkadaşlarla tanışıyoruz. Biz onlardan onlar da bizden bir şeyler öğrenir. Farklı fakültelerden arkadaşlar edinme imkanına kavuştuk."

Ramazan Çelik ise kendilerine spor eğitimi alma fırsatı sağlayanlara teşekkür ederek, "Ata sporumuz olan okçuluğu çok seviyorum. Böyle bir projenin içinde yer almaktan dolayı mutluyum" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Albayrak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title