Haberler

    Öğrenciler Sigaraya Karşı Savaş Açtı

    Okulda oluşturdukları deney sınıfında sigaranın insan sağlığına vereceği zararları tespit eden 6'ncı sınıfta okuyan 30 gönüllü öğrenci, ayrıca bir de skeç hazırlayıp, sundu.

    Okulda oluşturdukları deney sınıfında sigaranın insan sağlığına vereceği zararları tespit eden 6'ncı sınıfta okuyan 30 gönüllü öğrenci, ayrıca bir de skeç hazırlayıp, sundu. Öğrenciler sigaranın zararlarını anlatan bir de sergi düzenledi. Öğrencilere yaptıkları çalışmada destek veren okul psikoloji danışmanı rehber öğretmen Hidayet Evirgen, projenin tamamının öğrencilerinin kendi ürünleri olduğunu belirterek, "Öğrenciler bu projelerinle sigaraya hayır deme becerisi kazandırmayı amaçladı. Önleyici rehberlik çalışması için bu etkinlik düzenlendi" dedi. Okul Müdürü Serkan Kale ise "Duman Altı Olma" projesini gerçekleştiren öğrencileri tek tek tebrik etti.

    İzmir Halk Sağlığı ve Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Dr. Nilgün Nayman, Türkiye'de sigara içmenin yaygın bir alışkanlık ve önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında sigara tüketiminde üçüncü sırada, dünya ülkeleri arasında da yedinci sırada yer almaktadır. Ülkemizde sigaraya bağlı yıllık 100 bin ölüm meydana gelmektedir. Ancak bu ölümler direk sigaraya atfedilmeyip kalp krizi, akciğer kanseri vb. isimlerle anılmaktadır. Oysa bu 100 bin ölüm erken yaşlarda sigaranın neden olduğu hastalıklara bağlı ölümlerdir" diye konuştu.

    2016 Yılında "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nün temasının Sağlık Bakanlığı tarafından "Tütünsüz Gençlik" olarak belirlendiğini söyleyen Nayman, "Bu anlamda Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinin, arkadaşlarını bilgilendirmek için; tütün mamulü içmenin büyümek, havalı olmak değil sağlığını kaybetmek olduğunu anlattıkları tiyatro oyunu ve tütün mamulü kullanmanın zararlarını anlattıkları canlı sergi, yetişkinlere bile örnek olabilecek bir çalışmadır" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title