Haberler

Öğrenciler Seçim Heyecanı Yaşadı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında, Şanlıurfa'da Merkez Öğrenci Meclisi seçimle belirlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' çerçevesinde, İl Öğrenci Meclisi belirlendi. Merkez Öğrenci Meclisi seçimi, il merkezinde bulunan tüm okulların temsilcilerinin katılımıyla Yenişehir İlköğretim Okulu konferans salonunda yapıldı.

Merkez Öğrenci Meclisi Seçimi'ne; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, okul müdürleri, öğretmenler ile okullarda daha önce seçimle belirlenen okul temsilcisi öğrenciler katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasıyla başlayan seçimlerde aday adaylarının belirlenmesinden sonra başkan adayları beşer dakikalık süre içinde kendilerini tanıttı.

Mehmet Sarmış yaptığı açıklamada, projenin amacının cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi olduğunu belirterek, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti. Sarmış, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştireceğimiz seçimlerle, Öğrenci Meclisleri Yönergesi'ne uygun olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün de ilimizde merkez öğrenci temsilcilerini seçeceğiz. Bu seçimler aynı zamanda 10 ilçemizde yapılıyor. Bugün burada ve 10 ilçede seçilecek öğrencilerimiz, 19 Aralık'ta yapılacak seçim ile İl Öğrenci Meclisi oluşturacaklar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Şanlıurfa'yı temsil edecekler. Bugün burada seçilen arkadaşımız hem okulunu hem de ilimizi temsil edecek. Hoşgörülü olması, iletişime açık, adalet duygusu gelişmiş, temsil kabiliyeti en iyi olan arkadaşlarınızı tercih etmeniz, üstlenilecek görevin hakkaniyet içinde yerine getirilmesini sağlayacaktır. Kaybedeni olmayan bu seçimde seçilemeyen arkadaşların ve kendine oy vermeyen arkadaşların da temsilcisi olduğunu unutmadan eşit bir temsil görevi icra edilecektir. Bu yaşta bu görevlere istekli olup yapılacaklar noktasında güzel faaliyetler yapan arkadaşlarınızı gördükçe, gençlerimizin bu işi büyüklerini aratmayacak derecede iyi yapacaklarına inancım artmıştır. Ben şimdiden aday olanlara oy kullanacak öğrencilere teşekkür ediyor, seçimin güzel bir havada geçmesini diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Seçimler, mühürlü seçim sandığı, oy pusulaları, gizli oy kullanma kabini ve tüm uygulamalarıyla gerçek bir seçim havasında yapılırken, seçime 160 okul temsilcisi katıldı. 5 kişinin seçileceği seçimlerde 15 aday kıran kırana yarıştı.

Gizli oy açık tasnif yoluyla yapılan seçim sonrasında, Merkez Öğrenci Meclisi'ne Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yusuf Urfalı, Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi'nden Ali Haydar Kara, Şanlıurfa Kız Lisesi'nden Edibe Aslan, TOBB Fen Lisesi'nden İbrahim Çiçek, Yüzbaşı Ali Saip Ursavaş Lisesi'nden Yasemin Dikmen seçildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Yenişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title