Haberler

Öğrenciler Resim Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Trabzon'da "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" etkinlikleri kapsamında, down sendromlu çocuklar ile ilkokul öğrencileri bir araya gelerek resim yaptı.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında yürütülen "Sevgi Damlalarından Sevgi Yağmurlarına" adlı proje çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, down sendromlu öğrenciler ile Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri bir araya geldi.

Down sendromu konusunda farkındalık oluşturmak ve yaşamın her noktasında mevcut engelleri kaldırmak adına Trabzon Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği çalışmalar kapsamında, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile down sendromlu çocuklar, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte pastel ve sulu boyalarla çeşitli resimler yaptı.

Öğrenciler resim yaparken, ailelerinin, öğretmenlerin ve çocukların birbirleriyle yardımlaştıkları gözlendi.

Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Osman Bakoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla okullarındaki 25 down sendromlu öğrenci ile normal okullarda eğitim gören öğrencilerin bir araya geldiğini söyledi.

Amaçlarının down sendromlu çocuklarla normal öğrencileri buluşturmak olduğunu dile getiren Bakaoğlu, "Burada karşılıklı iki yarar söz konusu. Birincisi down sendromlu öğrencilerimiz normal öğrencilerle buluşuyor. Artı normal öğrenciler de toplumda böyle öğrencileri olduğunu, onlarında kendilerinden çok farklı olmadıklarını görüyorlar. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Sadece 21 Mart'ta değil, aslında bu buluşmanın her an, her dakika olması gerektiği inancındayım." diye konuştu.

Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Yılmaz Yardım ise ortak güzel ve sanatsal bir faaliyet yaptıklarını vurgulayarak, çocukların bu sayede hem birbirlerini yakından tanıma imkanı sağladığını, hem de bu sayede kaynaştıklarını ifade etti.

Yavuz Selim İlkokulu üçüncü sınıf öğrencilerinden Muhammed Efe Şahin de down sendromlu öğrencinin kendisiyle resim yaparken zorlandığını belirterek, "Benimle resim yaparken biraz inatlaştı ama yardım etmeye çalıştığımı görünce resim çizdi. Elinden tutup, ona yardım ettim. İnsan, ağaç, dere, çiçek, bulut çizdik. Bu etkinlik benim çok hoşuma gitti. Keşke sınıftaki diğer arkadaşlarım da gelip, onlara yardım edebilse." ifadelerini kullandı.

İkinci sınıf öğrencisi Asel Koz ise bu etkinliğe katıldığı için mutlu olduğuna dikkati çekerek, "Arkadaşlara ve engellilere yardım etmek çok güzel. Onların da mutlu olmasını ve işlerini daha güzel yapmasını diliyorum. Başarılı olmalarını diliyorum. Arkadaşımın adı Bahar çokta iyi kalpli ve çok güzel resimler yapıyor. Bütün çocukların bu etkinliğe katılmasını isterim. Herkesin bu etkinliğe destek vermesini isterim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Valiliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title