Haberler

Öğrenciler Okul Gazetesi İçin Başkan Culha ile Röportaj Yaptı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arpagedik İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine, okul gazetesi için röportaj verdi. Sordukları sorularla büyükleri aratmayan öğrenciler Başkan Culha'ya belediyenin görevleri, yaptığı yatırımlar, edindiği tecrübeler ve hayatta yaşadığı zorluklar gibi birçok konuda soru yöneltti. Soruları samimiyetle cevaplayan Başkan Culha, öğrencilere kendini tanıttıktan sonra, onlara hayatta başarılı olabilmeleri için hedeflerini her zaman yüksek tutmaları gerektiğini söyledi.

Öğrencilere, belediye başkanlığının meslek değil, geçici bir görev olduğunu anlatan Başkan Culha, " Arsuz'u yeniden planlamaya çalışıyoruz. Hizmete susamış, şehircilik adına ne gerekiyorsa bütün hizmetleri talep eden halkımıza en iyi ve en doğru hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Tabii ki hizmet teknik, araç ve imkan meselesidir. İmkanlarımızın kısıtlı olmasına rağmen, halkımıza özledikleri hizmetleri sunmak için büyük bir heyecan ve özveriyle çalışıyoruz. En büyük hedefimiz siz çocuklara temiz ve pırıl pırıl bir Arsuz bırakmaktır" dedi.

Öğrencilerin eğitim yatırımlarıyla ilgili sorusuna da, eğitimin doğrudan belediyenin görev ve sorumlulukları arasında olmadığını ama imkanlar dahilinde tüm okullara destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Nazım Culha, "Eğitimci kökenden gelen biri olarak, eğitime önem veren ve bu konuda hassas davranan biriyim. Okulların ıslahı ve eksiklerinin giderilmesi anlamında sorumluluğumuzda olmamasına rağmen, hiçbir mahalleyi pas geçmeden gerekli desteği sunmaya devam ediyoruz. Bölgede ihtiyaç duyulan eğitim tesisleri için gerek sayın valimizle, gerek bölge milletvekillerimizle görüşme halindeyiz. Arsuz'da biri Anadolu, biri meslek, biri de sağlık meslek lisesi olmak üzere üç lisenin yapılması gündemde. Bu liseler 2015 yatırım programında var, ama 2016 yılına da sarkabilir. 1957 - 1958 yılında yapılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Gözcüler Lisesi'nin son durumunu da sayın valimizle birebir görüştük. Bunlar yerel yönetimin değil, devlet yatırımlarıdır. Bizler elimizden geldiğince, her konuda Milli Eğitim Müdürlüğü'ne katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Keyifli geçen röportajın sonunda Başkan Culha, öğrencileri çeşitli hediyeler armağan ederek uğurladı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arsuz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title