Haberler

Öğrenciler Kanser Hakkında Vatandaşları Bilgilendirdi

Güncelleme:

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kanser Haftası nedeni ile hasta ve hasta yakınlarına kanser hastalıkları hakkında el broşürleri dağıtıldı.

Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde Harran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Onkoloji Hemşireliği Meme Çalışma Grubu Güneydoğu Temsilciliği işbirliği ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen hastalara ve hasta yakınlarına "Kanserden Korunalım" konulu halk eğitimleri veriliyor. Halk bilgilendirme eğitimine Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin ve Yrd. Doç. Dr. Selma Kahraman denetiminde bölüm 4. Sınıf öğrencileri katıldı.

Yrd. Doç. Dr. ERSİN eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamasında "Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliğince yönlendirici afiş ve anons ile hastaları teşvik eden ve bizlere destek olan Başta hastane yöneticisi Sayın Uz. Dr. Abdulkadir Yetişgin ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bölge halkını bilinçlendirici bu tür organizasyonlarımız devam edecektir. Tüm duyarlı vatandaşlarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. Abdulkadir Yetişgin ise "Ülkemizde KETEM ( Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) ve Onkoloji Merkezleri kurulmuş olup, kansere karşı halkı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşlarımıza önce bu hastalığa yakalanmamaları için gerekli önlemleri almalarını ve kanserden değil, geç kalmaktan korkulmasının gerektiğini anlatıyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Harran Üniversitesi Mehmet Akif İnan Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title