Haberler

Öğrenciler İzmir'in Suyunu Yerinde Gördüler

Güncelleme:

İzmirli öğrenciler evlerindeki musluklardan akan suyu geldiği yerde inceledi.


Öğrenciler İzmir'in Suyunu Merak Ettiler.

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Proje Kulübü öğrencileri İZSU Menderes Görece köyündeki arıtma tesisini ziyaret ettiler.

Araştırmacı öğrenciler,"İzmir suyu ne kadar sağlıklı ve kaliteli?" sorusunun cevabını aradılar. Su Arıtma Dairesi Başkanı Hakan Alpsoykan ve Ruhsat Denetim Koruma Şube Müdürü Güzin Özbaş ile görüşen Fatihliler, özellikle Tahtalı Barajı'nın korunması ve su kalitesi hakkında merak ettikleri çevre ve sağlıklı yaşam konusunda sorular sordular. İZSU yetkilileri de öğrencilerin sorularını yaptıkları sunumlarla cevapladılar. Yapılan çalışmaları yerinde gören öğrenciler, suyun çok yüksek kalitede ve içilebilir olduğunu uzmanlardan öğrendiler. İzmir suyunun emin ellerde olduğunu saptadılar.

Daire başkanı Hakan Alpsoykan İFK Proje Kulübü öğrencilerinin sordukları sorulara hayran kaldığını belirterek, araştırmacı gençleri tanımaktan dolayı çok duygulandığını belirtti. İFK Proje Bölümü Müdür Yardımcısı Ümit KARADEMİR ve proje öğretmeni Viki KALDERON öğrencileri ile birlikte çok detaylı bilgi edindiklerini ve bu çalışmaya alan gezileri ile devam edeceklerini söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahtalı Barajı Menderes İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title