Haberler

Öğrenciler İhtiyaçlarını Ünibutik'ten Karşılayacak

Türk Kızılayı Giresun Şubesi ile Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğunca oluşturulan, yeni giysilerin ve ayakkabıların yer aldığı ÜNİBUTİK'ten ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ücretsiz faydalanacak.

Türk Kızılayı Giresun Şubesi ile Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğunca oluşturulan, yeni giysilerin ve ayakkabıların yer aldığı ÜNİBUTİK'ten ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ücretsiz faydalanacak.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'ndeki ÜNİBUTİK'e Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan Teğmen Furkan Yayla'nın adı verildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Şehit Teğmen Furkan Yayla ÜNİBUTİK'in açılışında yaptığı konuşmada, üniversite çağında ihtiyaç sahibi gençlere böyle imkanlar sağlamanın güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Öğrencilerin giyim eşyalarını butikten çekinmeden alabileceğini vurgulayan Karahan, "Buradan giyip gidecek, güle güle kullansınlar. Biliyorsunuz ilim yolunda öğrencilere zekat düşermiş. Ne kadar zengin de olsalar da onun için bu konuda bir sıkıntı yok." ifadesini kullandı.

Türk Kızılayı Giresun Şube Başkanı Murat Cansız, Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğunun iş birliğiyle önemli bir sosyal projeye imza attıklarını belirterek, butiğin açılmasına destek veren Vali Hasan Karahan'a, Türk Kızılayına, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun'a ve yardımseverlere teşekkür etti.

Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Züleyha Erişkin, projeyle ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz giysi, kıyafet, ayakkabı yardımı yapmayı amaçladıklarını söyleyerek, şunları dile getirdi:

"Biliyorsunuz bizim kültürümüzde de yardıma ilk önce yakınımızdan başlamamız gerekiyor. Biz de topluluk olarak, en yakınımızdaki öğrenci arkadaşlarımızın burada ihtiyaçlarını karşılamaları için bir butik evi açmayı amaçladık. Asıl amacımız ücretsiz olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak."

Açılışa, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Şehit Teğmen Furkan Yayla'nın yakınları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Türk Kızılayı Kızılay Güre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title