Haberler

Öğrenciler Günlük Gazeteleri Sanat Eserlerine Dönüştürdü

Güncelleme:

"Gazette Üzerine Grafik ve Resim Yarışması", 21 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında Galeri Işık İstanbul'da sergiyi görmek isteyen sanat severlerle buluşacak.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından İstanbul'daki lise öğrencileri için düzenlenen "Gazette Üzerine Grafik ve Resim Yarışması", 21 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında Işık Üniversitesi Maslak yerleşkesindeki Galeri Işık İstanbul'da sergiyi görmek isteyen sanat severlerle buluşacak.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, günlük gazeteleri bir sanat eseri boyutuna taşıyacak bu yarışmayla düzenli çalışma disiplinine, deneyselliğe, farklılaşmaya, eğlenerek öğrenmeye ve yeniliğe fırsat vermeyi amaçladı. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, yarışma öncesinde İstanbul'daki resim öğretmenleri ile bir çalıştay düzenleyerek, projenin amacına ulaşmasında önemli bir katkı sağladı.

Gazeteler hayatımızın ne kadarlık bölümde yer alıyor diye düşünürsek; Gazete bilgilendirir, bilinçlendirir, araştırır, belgelendirir. Gazete yaşamı yansıtır, analiz yapar, farklılıkları gösterir, gündemi belirler. Bir iletişim aracı olarak gazetenin ömrü sınırlıdır ama sonrasında da sayısız işlevi vardır. Taşınırken kırılacak eşyalar sarılır, kağıt torba, çekirdek için külah, çocuklara uçurtma, kayık, güneş için şapka, camlara perde yapılır. Baca deliği kapatılır, camlar parlatılır. Boya, badana yaparken yerlere, dolaplara ve çekmecelere serilir. Piknikte mangal tutuşturulur hatta sofra bezi bile yapılır. Kağıtçılar toplar, satar, bütçeye katkı sağlar. Saymakla bitmez gazetenin işlevi. İstenirse, gazeteden sanat malzemesi de olur, üzerine grafik de çizilir, resim de yapılır. Gazetenin taşıdığı doku, boşlukları, tasarımı, içeriği, haberleri, görüntüleri sanatçı için bir hareket noktası olabilir. İstenirse duygu ve düşüncelerini yansıtacağı çalışma alanı haline gelebilir.

Yarışmaya İstanbul'daki 28 liseden 485 öğrenci katıldı. Yapılan değerlendirmede 5 öğrenci başarı ödülü, 40 öğrenci onur mansiyonu aldı. 129 öğrencinin çalışması ise sergilenmeye uygun görüldü. Sergilenen çalışmalarda, gençlerin günlük olayları ne kadar yakından takip ettiklerini ve dikkatle yorumladıklarını, topluma karşı ne kadar duyarlı olduklarını ve ne kadar mizah yüklü eleştirilerde bulunduklarını göreceksiniz.

Işık Üniversitesi Maslak yerleşkesindeki Galeri Işık İstanbul'da 21 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 16:00'da açılacak olan 1. Ulusal Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması Sergisi, 2 Kasım'a kadar izlenebilecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title