Haberler

Öğrenciler Çanakkale'yi Canlandırdı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde lise öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı'nda yaşananları anlatmak amacıyla 'Cephede Bir Gün' adlı program düzenlendi.

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde lise öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı'nda yaşananları anlatmak amacıyla 'Cephede Bir Gün' adlı program düzenlendi.

Kumluca'da Gül-Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıldönümü dolayısıyla 'Cephede Bir Gün' programı düzenlendi. Okul bahçesindeki törene, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törene katılanlar okul bahçesine oluşturulan temsili Çanakkale Savaşı mevzilerini gezdi. Bu sırada öğrenciler tarafından savaş görüntüleri canlandırıldı. Etkinlik sonunda katılımcılara yer sofrasında üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan kumanya ikram edildi.

Okul Müdürü Osman Mutlu, farklı bir konsept ve alışılagelmiş salon törenlerinin dışına çıkarak hazırladıkları programla Çanakkale Savaşı'nda cephede yaşanan bir günü anlatmak istediklerini kaydetti. Mutlu, "Öğrencilerimizle Çanakkale cephesinden kesitleri okulumuz bahçesinde yansıttık. Gelen misafirlerimize o mevzilerin, cephenin gerisinde neler oluyor onları anlatmak istedik. Öğrencilerimizin o ruhu yansıtmaları, o ruhu yaşatmaları bizleri çok mutlu etti. Gerçekten Çanakkale şehitleri için, bütün şehitlerimiz için farklı bir atmosfer oluşturmaya çalıştık. Onların ruhları şad olsun istedik" dedi. Programı hazırlamak için günlerdir hazırlık yaptıklarını ve başarılı bir program ortaya çıktığını aktaran Mutlu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. - Kumluca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Osman Mutlu Gül Çetin Kumluca Politika Güncel Haberler

title