Haberler

Öğrenciler Biriktirdikleri Paralarla Sokak Hayvanlarını Besledi

Gaziantep'te İslahiye ilçesinde ortaokul öğrencileri sokak hayvanları için sınıflarına koydukları kumbarada 500 TL biriktirdi. Kumbaradaki paralarla yiyecek alan öğrenciler, sokak hayvanlarını besledi.

İslahiye ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri soğuk hava şartları dolayısıyla yemek bulmakta zorlanan kedi, köpek ve kuşlar için sınıflarına 20 gün önce kumbara koydu. 7. sınıf öğrencileri, projenin mimarlarından Fen ve Teknoloji öğretmeni Faik Özdemiroğlu, rehberlik öğretmeni Hilal Köşer ve Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Gaziantep il temsilcisi Bekir Şentürk ile birlikte kumbaralarını açtı. Biriken parayla sokak hayvanları için yiyecek alarak, kendi elleriyle besleyeceklerini belirten öğrenciler, "Bizler Cumhuriyet Ortaokulu olarak her sınıfta sokak hayvanlarını doyurmak için kumbaralar koyduk. Kumbaralarda toplanan paraları, sokaktaki canlı doslarımıza yiyecek almak için harcayacağız. Yiyeceklerle de sokak hayvanlarını kendi ellerimizle besleyeceğiz" dedi.

Kumbaradaki bozuk paraları sayan öğrenci ve öğretmenler biriken 500 TL ile kedi ve köpekler için tavuk ciğeri, tavuk eti, hazır mama, kuşlar içinse buğday aldı. Öğrenciler, aldıkları yem ve mamalar ile ilçe merkezindeki hayvanları besledi. Fen ve Teknoloji öğretmenlerinden Faik Özdemir, "Öğrencileri, öğretmen arkadaşlarım ve idarecilere teşekkür ediyorum. Bu örnek kampanya ile sokak hayvanlarına yardım elimizi uzattık. Bugün sokaktaki canlı dostlarımızı besledik. Çok güzel bir duygu yaşadık. Bu duygular anlatılmaz, yaşanır" diye konuştu.

(Bekir Şentürk/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bekir Şentürk Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title