Haberler

Öğrenciler Belediyenin Tesislerini Gezdi

Sivas Süleyman Sami Kepenek İlköğretim Okulu ve Huzur İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri belediyenin tesislerini gezdi.

Sivas Süleyman Sami Kepenek İlköğretim Okulu ve Huzur İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri belediyenin tesislerini gezdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2. Bahar Temizliği ve çevre etkinlikleri kapsamında öğrenciler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun'la atık su arıtma tesisi, katı atık arıtma tesisi ve tıbbi atık arıtma tesisini gezdi.

SİBESKİ Müdürü Levent Olgun, yer altı, yer üstü sularını evlerimize içme suyu olarak içme standartlarına uygun hale getirmek için büyük bir özenle çalıştıklarını söyledi.

Çevre temizliğinin önemine dikkati çeken Uzun, "5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de Sivas Belediyesi olarak geçen yıldan itibaren çevre bilincini oluşturmak, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla Mayıs ayından itibaren çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Burada çöp depolamanın iki türlü yöntemi var. Birincisi vahşi depolama, diğeri ise düzenli depolama. Burası da Sami Aydın'ın birinci döneminde düzenli depolamaya geçti. Önceki vahşi depolamanın üzerine toprak atıldı. Elektrik üretim tesisindeki gazlar üretildi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Levent Olgun Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title