Haberler

Öğrenciler Anız'ın Zararlarını Anlatan Stant Açdı

Güncelleme:

Batmanda, bir grup öğrenci tarafından anız yangınları nedeniyle vatandaşları bilgilendirme standı açıldı.

Öğrencilerden anız standı

Bir grup öğrenci, sigara ve anız yangınlarına dikkat çekmek amacıyla stant açtı.

Batman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sigaranın zararları ve her yıl yaz aylarında büyük sorun haline gelen anız yangınlarına dikkat çekmek için Atatürk Parkı'nda stant açtı. Etkinliğe Batman Çevre Gönüllüleri de destek verdi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği stant etkinliğinde öğrenciler, sigara ve anız yangınlarına karşı ciddi tedbirlerin alınmasını istedi.

Batman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Taka, "Yaptığımız bu etkinliğin temel amacı anız yangınlarının faydasından ziyade çevreye verdiği zararlardır. Anız neden yakılıyor, oluşan otları yakmak ve otların içindeki bazı haşerelerden kurtulmak için yapılıyor ama bunu yaparken çevreye daha fazla zarar veriliyor. Örneğin anız yakıldığı sırada topraktaki organik madde yok ediliyor ve buna benzer birçok hücrelerde özelliğini kaybediyor. Anız yangınlarında karbon ve azotun kaybı artmakta mesele 300 kilo sap yandığında 1,5 sap azot kaybı meydana gelmektedir. Bu miktar 7 kilo şeker gübresine eş değerdir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title