Haberler

Öğrenciler 7.4 Şiddetindeki Depremi Yaşadı

Öğrenciler 7.4 şiddetindeki depremi yaşadı Arnavutköylü öğrenciler 7.4 şiddetindeki depremi yaşayarak deprem anında neler yapması gerektiğini öğrendiİSTANBUL - Arnavutköy Belediyesi, deprem bilincini artırmak için ilçe meydanına deprem simülasyon tırı yerleştirdi.

Öğrenciler 7.4 şiddetindeki depremi yaşadı

Arnavutköylü öğrenciler 7.4 şiddetindeki depremi yaşayarak deprem anında neler yapması gerektiğini öğrendi

İSTANBUL - Arnavutköy Belediyesi, deprem bilincini artırmak için ilçe meydanına deprem simülasyon tırı yerleştirdi. 7.4 büyüklüğündeki deprem etkisi hissettiren tırda öğrenciler depremi aktif olarak yaşayarak, deprem anında neler yapılması gerektiğini öğrendi.

Deprem gerçeğinin yaşandığı Türkiye'de kurumlar, afet zararlarının en aza indirilmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın talimatıyla ilçe meydanına "Deprem Simülasyon Tırı" yerleştirildi. Tır içerisinde 7.4 şiddetinde deprem anını yaşayan öğrenciler, sarsıntı anında nasıl hareket etmesi yönünde faydalı bilgiler edindi. Deprem profesörü Şükrü Ersoy da etkinliğe katılarak miniklere deprem konusunda eğitim verdi.

"Büyük İstanbul depremini bekliyoruz"

Depremin Türkiye'nin gerçeği olduğunu belirten Deprem Profesörü Şükrü Ersoy, "Tatbikatlar afetler için çok önemlidir. Çünkü; gelecekte olacak bir depremin alıştırmasını önceden yapıyorlar. Dolayısıyla hazır olunması için sık sık yapılması gerekiyor. İşte AFAD'ın böyle tırları depremi simüle ederek sanki deprem varmış gibi göstererek çocukları alıştırması güzel bir şey. Bunların her fırsatta tekrarlanması gerekli. Marmara'da büyük bir deprem bekliyoruz. Bu depremin kesinleşeceğini kesin olarak biliyoruz. Büyük İstanbul depremini bekliyoruz. 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak ve zarar verecek. 15 milyon nüfuslu bir şehirde 4 milyon konutlu bir İstanbul'da afete hazır olmanın yolu, kentsel dönüşümü iyi yapmak, bilinçlenmek ve sık sık tatbikatlar yapmaktır" diye konuştu.

"Bizim için hazırlık oldu"

Simülasyon tırında deprem anını bire bir yaşayan öğrenciler, eğitmenler eşliğinde neler yapılacağını da öğrenmiş oldu. Simülasyon sonrası yaşadıklarını anlatan öğrenciler de ilk kez bu büyüklükte bir depremi yaşadıklarını ifade etti.

Depremden bir hayli korktuklarını da belirten öğrencilerden Gözde Nuryüz, "Bugün burada bir deprem anı yaşadık. Burada depremden kendimizi nasıl koruyabileceğimizi öğrendik. Evdeki ve okuldaki eşyaların sabitlenmesi gerektiğini öğrendik. Deprem bittiğinde panik yapmadan çıkmamız gerektiğini öğrendik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arnavutköy Belediyesi İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title