Haberler

Öğrenciler 2035'te Nasıl Bir Doğa Beklediklerini Anlattı

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği tarafından Balıkesir merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki okullara yönelik düzenlenen "2035 yılında yurdumuzda nasıl bir doğa bekliyorsunuz?" konulu resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği tarafından Balıkesir merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki okullara yönelik düzenlenen "2035 yılında yurdumuzda nasıl bir doğa bekliyorsunuz?" konulu resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Korhan Yakut, yarışmaya yüzlerce öğrencinin resim ve kompozisyonlarıyla katıldığını belirterek, amaçlarının geleceğin yetişkinlerinin çevre konusunda duyarlılıklarını artırmak olduğunu söyledi.

Yarışmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesinin destekleriyle düzenlendiğini ifade eden Yakut, şöyle konuştu:

"2014'te TEMA Vakfı olarak bir farkındalık yaratma açısından '2035 yılında yurdumuzdaki doğa ve çevremizi nasıl düşünüyorsunuz' şeklinde bir konu önerdik gençlerimize. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki gençlerimiz resim, lise seviyesindeki öğrencilerimiz ise kompozisyon ile kendilerini ifade ettiler. Gençlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz."

Konuşmalarından ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Yakut tarafından ödülleri verildi.

Yarışmada resim dalında birinci Esra Uludağ, ikinci Ayşe Muslu, üçüncü Türkan Bayraktar oldu.

Kompozisyon dalında ise birinciliği Yağmur Süter, ikinciliği Eda Ördek, üçüncülüğü Berfin Altuntaş aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Altıeylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title