Haberler

Öğrenciler 15 Temmuz Şehitleri Için Fidan Dikti

Güncelleme:

15 Temmuz şehitleri Yusuf Elitaş ve Yusuf Çelik anısına, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Mamak Belediyesince organize edilen törenle bin öğrenci fidan dikti.

Ankara Spor İzcilik Eğitim ve Çevre Derneği ile İmam Hatipler platformu Mamak şubesinin organize ettiği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak Belediyesi, Türk Kızılayı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteklediği törenle bin öğrenci fidan dikti.

Gökçeyurt Mahalle Mezarlığı yanındaki alanda düzenlenen ağaç dikme töreni, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 15 Temmuz'un tarihi önem taşıdığına değinerek, Türk milletinin bu darbe girişimini püskürtmesiyle bir destan yazdığını ifade etti. Akgül, "15 Temmuz'da sureti haktan görünüp, kendi içimizden çıkan o 'kutsal' dediğimiz asker kıyafetini giyen alçaklar, bu millete, tabiri caizse bir darbe kalkışmasında bulundular. Ama bu millet, yüreğiyle bileğiyle imanıyla o gece onların bütün hesaplarını alt üst etmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişten bugüne sürekli sıkıntılar yaşadığını belirten Akgül, bundan sonra gelecek tehlikelere karşı her vatandaşa görevler düştüğünün altını çizdi.

Ülkeyi hak ettiği noktaya getirmek için gençlere tavsiyelerde bulunan Akgül, şunları söyledi:

"Kendimizi çok çok iyi yetiştireceğiz, hem sanatta, hem sporda, hem kültürde, her alanda kendimizi yetiştirmek zorundayız. Başka yolu yok bunun ötesinde, bu vatanı, bu bayrağı, bu ezanı, hep birlikte en güzel şekilde savunmak. Bunun için de her birimize büyük görevler düşüyor. Bir ve beraber olacağız, bu milletin doğusundan, batısına, kuzeyinden, güneyine her rengiyle bir millet olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bizi bölmeye çalışanlara asla ve asla prim vermeyeceğiz, tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi."

Konuşmaların ardından bin öğrenci, şehitlerin adının yazıldığı künyelerin bulunduğu fidanları dikti.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Akgül Gökçeyurt Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title