Haberler

Öğrenci Velilerine Zararlı Alışkanlıklar Anlatıldı

Mardin'in Artuklu ilçesinde, öğrenci velilerine zararlı alışkanlıklar anlatıldı.

Mardin'in Artuklu ilçesinde, öğrenci velilerine zararlı alışkanlıklar anlatıldı.

Yeşilay Mardin Şube Başkanlığı'nca TOKİ İlkokulu'nda düzenlenen seminerde, Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, öğrenci verilerine zararlı alışkanlıklar ile ilgili bilgi verdi.

Zararlı alışkanlıkların sadece Türkiye'de değil, bütün Dünya'da çok kötü sonuçlar doğurduğunu ve hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirten Günlüoğlu, özellikle de günümüzde çok yaygın hale gelen teknolojik bağımlılığın sinsi bir şekilde insanlarımızın hayatını kuşattığını anlattı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Şube Başkanı Günlüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Teknoloji bağımlığı ilaç gibidir, insanlar üzerinde yan etkileri de vardır. Eğer gerektiği dozda ve miktarda alınmaz ise bağımlılık her geçen gün daha da artacak altından kalkılmayacak bir hal alacaktır. Bizler her zaman ifade ettiğimiz gibi Yeşilay cemiyeti olarak teknolojiye karşı değiliz, ancak ölçülü bir şekilde kullanılmasından yanayız. Aksi takdirde teknoloji kullanıcılarına faydadan çok zarar vermeye başlayacaktır. Bu nedenle çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından uzak tutmalıyız. Hatta bugün birçok gelişmiş ülkede teknoloji bağımlığını tedavi merkezleri açılmıştır. Okullarda da "medya okuryazarlığı" adında dersler okutulmaya başlanmıştır."

Okul Müdürü Sait Kerimoğlu da, bu etkinliklerin bundan böyle de devam edeceğini ifade ederek, seminerden dolayı da Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title