Haberler

Öğrenci Velilerinden Örnek Davranış

Bilecik Atatürk İlkokulu'nda ekmek israfını engellemek amaçlı bir etkinlik düzenlendi.

Bilecik Atatürk İlkokulu'nda ekmek israfını engellemek amaçlı bir etkinlik düzenlendi.

Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, okul öğrenci velilerinin bayat ekmeklerle yaptıkları 50 çeşit yiyeceğin sergilendiği stantlar açıldı. Yapılan etkinlik hakkında bir konuşma yapan Okul Müdürü İsmail Işık, toplumda ekmek israfı bilincini geliştirmek, ekmek israfına dikkat çekmek ve israfı önlemek amacıyla okullarında böyle bir etkinlik yapmayı uygun bulduklarını ifade etti. Işık, "Çocuklar görerek öğrenirler. Sizlerin şimdi burada yaptığınız etkinliğin annelerimizin yaptığı ürünlerin onlara çok şey öğreteceğin den eminim. Sayfalar dolusu kitap okusa, saatlerce nasihat dinlese şimdi verdiğimiz mesaj onlarda çok daha kalıcı olacaktır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Ediğim Müdürü İsmail Altınkaynak, burada gördüğü manzaranın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek "Önümüzde olanlar, israf edilen ekmeklerin nasıl tekrar değerli halle geldiğinin somut göstergesidir. Bunu hem öğrencilerimize hem Bilecik'imize hem tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Tabi burada basın mensuplarımıza çok büyük iş düşüyor. Bu yapılan çalışmayı ne kadar iyi duyurursak başka illere de örnek olup sadece sloganda kalan bir çalışma değil de bugün yapılan gibi bir çalışma olur" dedi.

Konuşmaların ardından "Ekmek İsrafı" konulu düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Altınkaynak İsmail Işık Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title