Haberler

Öğrenci Servislerinde Acil Durumlar Gözardı Ediliyor

Taşımalı eğitim ve özel öğrenci servislerinde görevli şoförlerin acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilmesi gerektiği belirtildi.

Taşımalı eğitim ve özel öğrenci servislerinde görevli şoförlerin acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilmesi gerektiği belirtildi.

Öğrencilerin toplumun en değerli varlıkları olduğuna dikkat çeken Şahin İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Orhan Şahin, çocukların eğitim öğretim yılı boyunca servis araçlarına emanet edildiğini söyledi. Herkesin dikkatinden kaçan ve ihale şartlarında yer almayan ilkyardım eğitimi hususuna dikkat çeken Şahin, "Taşımalı eğitim ve özel öğrenci servislerinde görevli şoförlerin bir kaza, yaralanma veya hastalanma gibi acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi bilmesi gerekiyor. İşletmelerde 6331 sayılı iş kanun gereği zorunlu olan 'Acil Durum Önlem ve Hazırlık Planı'nın servis araçları içinde uygulanması lazım. Sürücülerin, servis hizmetleri sırasında oluşabilecek bir kaza veya yaralanma halinde 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerine intikalinde geçen sürede yaralının veya hastanın durumunun daha kötüye gitmesini engelleyici temel ilkyardım bilgi ve kabiliyetine sahip olmaları büyük önem taşıyor" dedi.

Servis araçlarında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı ilk yardım malzemelerinin bulundurulması konusuna da değinen Şahin, "Okul servis araçlarında ilkyardım setinin eksiksiz ve kullanılabilir halde olması gerekiyor. Özellikle açlığa bağlı baygınlık hissinin sık gelişebileceği hatta şeker hastası varsa şeker düşme durumlarına karşı araçta meyve suyu, kek, bisküvi bulundurulmalı. Okul idarecileri ve veliler çocuklarını okula gönderirken servis tercihlerini ince eleyip sık dokumalı. Öğrencilerin, güvenli bir şekilde taşınması amacıyla, bilinçli ve kurallara uyan servis sürücülerini tercih etmeleri önem arz ediyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title