Haberler

Öğrenci Sayısı 4 İlin Nüfusunu Geçti

Güncelleme:

İzmir'deki 9 üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısı, 150 bini aşarak 4 ilin nüfusunu geride bıraktı.

RAMAZAN ERCAN - İzmir'deki 9 üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısı, 150 bini aşarak 4 ilin nüfusunu geçti. Yaklaşık 7 bin öğretim elemanının görev yaptığı kentte, 74 ülkeden 3 bini aşkın yabancı öğrenci de eğitim görüyor.

AA muhabirinin, İzmir'de faaliyet gösteren 4'ü devlet 5'i vakıf üniversitelerinin verilerinden derlediği bilgiye göre, kentte öğrenim gören öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi'nin faaliyet gösterdiği kentteki öğrenci sayısı 150 bini geçti. Yüksek öğretimde öğrenim gören öğrenci sayısı, Tunceli, Kilis, Bayburt ve Ardahan gibi illerin nüfusunu geride bıraktı.

-En fazla öğrenci Dokuz Eylül'de

Bu yıl kuruluşunun 60. yılını kutlayacak, kentin ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nde, 14 fakülte, 9 enstitü, 7 yüksekokul, 1 konservatuvar, 9 meslek yüksek okulunda 54 bin 540 öğrenci eğitim alıyor. Bu yıl YÖK ve ÖSYM tarafından 9 bin 381 öğrenci kontenjanının ayrıldığı üniversiteye yapılan yerleştirmelerde ön lisansta yüzde 99, lisansta ise yüzde 98 doluluk gerçekleşti.

Kentteki en fazla öğrenciye sahip üniversite ise Dokuz Eylül Üniversitesi oldu. 1982 yılında kurulan ve 14 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 10 enstitü, 51 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğu üniversitede 68 bin 32 öğrenci eğitim alıyor.

Diğer devlet üniversiteleri olan Kitap Çelebi Üniversitesi'nde 4 bin 600, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de 4 bin öğrenci okuyor.

Kentteki özel üniversitelerden Gediz Üniversitesi'nde 6 bin 411, Yaşar Üniversitesi'nde 7 bin, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 6 bin 900, İzmir Üniversitesi'nde yaklaşık 4 bin 500, Şifa Üniversitesi'nde ise bin 500 civarında öğrenci eğitim hayatını sürdürüyor.

-74 ülkeden 3 bin yabancı öğrenci

Yaklaşık 7 bin öğretim elemanının görev yaptığı 9 üniversitede, 74 ülkeden yaklaşık 3 bin yabancı öğrenci de eğitim alıyor.

Üç bin 250 akademik personelin görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bin 69, 3 bin 208 akademik personelin olduğu Ege Üniversitesi'nde yaklaşık bin, 555 öğretim elamanının olduğu Katip Çelebi Üniversitesi'nde 244, Gediz Üniversitesi'nde 397, Yaşar Üniversitesi'nde 310, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 105 yabancı öğrenci olmak üzere 3 binin üzerinde yabancı öğrenci de öğrenim görüyor. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title