Haberler

İzmirli Öğrencilerin Fikirleri "Rekor" Getirdi

Güncelleme:

Sorunları kendi çözüm yoluyla aşmak isteyen İzmirli öğrenciler, projeye dönüştürdükleri fikirleriyle AB fonlarından 10 yılda 14 milyon 244 bin avroya yakın hibe kazandı.

HALİL ŞAHİN - Karşılaştıkları sorunları kendi çözüm yoluyla aşmak isteyen İzmirli öğrenciler, projeye dönüştürdükleri fikirleriyle AB fonlarından 10 yılda 14 milyon 244 bin avroya yakın hibe elde etti. İlk kez bir yılda alınan hibe miktarının 2 milyon 100 bin avroyu geçtiği 2014 yılı ise İzmir'in "rekor" yılı oldu.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada kentte 2004 yılında filizlenen proje kültürünün olgunlaştığını, öğrencilerde yaratıcı fikirleri projeye çevirme bilincinin yerleştiğini belirtti.

Çocukların ezberlediği ancak faydalı bir işe dönüştüremediği bilgileri, eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle sorunların çözümünde kullanmayı öğrendiğini kaydeden Bardakcı, bunun olumlu sonuçlarının yıllar geçtikçe daha iyi görüldüğünü ifade etti. Bardakcı, okulda çözüm üretmeyi öğrenen çocukların, okul sonrasındaki hayatında da bu alışkanlığını sürdürdüğünü vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2004 yılında kurulan proje biriminin, öğrenci ve öğretmenlere proje çalışmalarında yol gösterici olduğunu aktaran Bardakcı, 10 yıl içinde her okulda proje kültürünün oluştuğunu söyledi.

Bardakçı, birimin kurulduğu yıl İzmirli öğrencilerin 29 projesinin AB fonundan hibe almaya hak kazandığını kaydederek, "O yıl 500 bin avro civarında olan hibe miktarı 10 yıl sonra 2 milyon 100 bin avroyu geçti. 2014 yılında 2 milyon 112 milyon 543 bin avroluk hibe kazanıldı. Bu, 2004 yılından bu yana hak edilmiş en fazla hibe. Geçen yıl İzmir'in rekor yılı oldu. Toplam hibe miktarı 14 milyon 243 bin 760 avroya ulaştı. Öğrenci ve öğretmenlerimizin motivasyonu çok yüksek, bu nedenle 2015 yılında daha büyük rakamlara ulaşılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

" Türkiye'de ilk 3'teyiz"

Bardakcı, İzmir'in AB fonlarından en fazla hibe alan Türkiye'nin ilk 3 ili arasında yer aldığını dile getirerek, eğitime harcanan bu kaynakların daha donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağladığını söyledi.

Projeleri kapsamında çeşitli ülkeleri ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerin farklı kültürleri tanıma, yabancı dillerini geliştirme fırsatı yakaladığına dikkati çeken Bardakcı, İzmir'de 4 bin 500'e yakın öğrenci ile 5 bin 500 civarında öğretmen ve okul idarecisinin yurt dışı deneyimi yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Vefa Bardakcı Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title