Haberler

Oğlunun Şehit Düştüğü Yeri 17 Yıl Sonra Gördü

Güncelleme:

Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen 11 askerden Hüseyin Var'ın annesi Saadet Var, oğlunun şehit düştüğü yeri 17 yıl sonra gördü.

Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen 11 askerden Hüseyin Var'ın annesi Saadet Var, Genelkurmay Başkanlığının izniyle çocuğunun şehadete erdiği bölgeyi gördü. Komutanların, tezkeresine 3 ay kalan oğlunun şehit düştüğü yeri helikopterden göstermesiyle gözyaşlarına hakim olamayan Anne Var, "Tabii ki bu vatan, bu bayrak için şehit de gazi de vereceğiz. İnşallah bundan sonra barış olur, şehit ve gazi vermeyiz." dedi.

Van'ın Çatak ilçesinde oğlunun şehit düştüğü bölgeyi görmek isteyen annenin talebini geri çevirmeyen Genelkurmay Başkanlığı, gözü yaşlı anneyi, oğlunun şehit düştüğü bölgeye götürdü.Vatani görevlerini yaptıkları sırada şehadete eren çocuklarının toprağa düştüğü yerleri ve askerlik yaptıkları karakolları görmek isteyen şehit aileleri, Genelkurmay Başkanlığından alınan izinle belirlenen aralıklarla çocuklarının şehit düştüğü birliklerde ağırlanıyor.

HELİKOPTERLE OĞLUNUN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ YERE GÖTÜRÜLDÜ

Şehit ailelerinin yoğun taleplerini uygun dönemlerde yerine getiren Genelkurmay Başkanlığı, son olarak Çatak ilçesi Narlı Mahallesi Andiçen bölgesinde 22 Ekim 1998'de terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit düşen Hüseyin Var'ın annesi Saadet Var'ın isteğini yerine getirdi. Yeğeni Behram Var ile uçakla Van'a gelen şehit annesi Saadet Var, Ferit Melen Havalimanında Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığında görevli askerler tarafından karşılandı.

Van İl Jandarma Komutanlığında ağırlanan anne Var, Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığından havalanan askeri helikopterle oğlunun şehit düştüğü bölge olan Çatak ilçesine bağlı Andiçen bölgesine götürüldü.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Komutanların, tezkeresine 3 ay kalan oğlunun şehit düştüğü yeri helikopterden göstermesiyle gözyaşlarına hakim olamayan anne, ilk günkü duyguları tekrar yaşadı. Daha sonra 11 askerin şehit düştüğü, 59 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma bölgesindeki Narlı Jandarma Karakol Komutanlığına giden şehit annesi, burada Mehmetçik ile öğle yemeği yedi.

"HER BİRİ BENİM OĞLUM"

Var, "Her biri benim oğlum" dediği askerlerle sohbet ederek, yakından ilgilendi. Ardından karakolun mevzilerinde nöbet tutan askerlerin yanına giden Var, komutanlardan mevziler ve bölgedeki dağlar hakkında bilgi aldıktan sonra karakola döndü.

AA muhabirine, 17 yıl aradan sonra yaşadığı duyguları anlatan şehit annesi Var, 23 Ağustos 1997'de büyük ağabeyi Sefer Var'ı İzmir Bornova'ya, şehit olan Hüseyin Var'ı ise Samsun'a, acemi birliklerine teslim ettiklerini, daha sonra büyük oğlunun Gelibolu'ya, küçüğünün ise Kayseri'ye giderek usta birliklerine katıldığını söyledi.Kayseri'de komando birliğinde bulunan oğlu Hüseyin'in, sırasıyla Diyarbakır-Silvan, Şırnak, Kuzey Irak ve Van'da görevlendirildiğini vurgulayan anne Var, şöyle konuştu: "Van'a geçtiklerinde Çatak'ta şehit oldu. Oğlum 15 aylık askerdi. Ağabeyi 'okuyacağım' diyerek tecil etmişti. Ancak okumadı ve kardeşiyle aynı gün asker oldular. Hatta askerlik şubesinde 'biriniz gidin, biriniz kalın' dediler. Şehit olan oğlum, 'ağabeyim geç kalmış diye ben geç kalamam. Ben gününde gideceğim' dedi. Demek ki ona da şehitlik nasipmiş. Şehit olup geldi. 1998 senesinde bu arazide şehit oldu. Buraları görmeyi yıllardır istiyordum. Bugüne nasipmiş."

"İNŞALLAH BUNDAN SONRA ŞEHİT VE GAZİ VERMEYİZ"

Anne Var, "Bütün askerlerime, Allah hayırlı tezkereler nasip etsin. Hepsi bizim evlatlarımız. İnşallah hiçbirinin burnu bile kanamaz. Tabii ki bu vatan, bu bayrak için şehit de gazi de vereceğiz. İnşallah bundan sonra barış olur, şehit ve gazi vermeyiz. Ortamı gördüm ve evlatlarıma çok üzüldüm. Hepsi ana baba kuzusu. Hepsi burada vatani görevini yapıyor. Çok sağlıklı gördüm hepsini. Hepsiyle gurur duydum." dedi.

Anne Saadet Var'ın ziyaretine eşlik eden şehidin kuzeni Behram Var ise taleplerini geri çevirmeyen ve bütün imkanları kendilerine seferber eden Genelkurmay Başkanlığına ve yakın ilgi gösteren İl Jandarma Komutanlığında görevli komutan ve askerlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Narlı Çatak Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title