Haberler

Oğlunun Ölümüyle İlgili Sırrın Çözülmesini İstiyor

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın Medine kentinde, boş bir arazide cesedi bulunan eski öğretmenin babası, olayın çözülmesiyle ilgili Başbakan'dan yardın istedi.

Samsun'dan 3 yıl önce Suudi Arabistan'ın Medine kentine giden ve geçen 16 Şubat gecesi boş bir arazide cesedi bulunan eski öğretmen 32 yaşındaki Yunus Emre Elevli'nin 57 yaşındaki babası Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Mehmet Alevli, "Oğlumun ölümündeki sır perdesinin ortadan kalkması ve adaletin tecelli etmesi için Başbakan Erdoğan'dan yardım bekliyoruz" dedi.

Samsun'da Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan 2 çocuk babası Yunus Emre Elevli, öğretmen eşi Seyhan Evlevli'nin Suudi Arabistan'ın Medine şehrindeki Uluslararası Türk Okulu'nda göreve başlaması üzerine işini bırakıp, onunla birlikte bu kente gitti. 2 çocuk babası Yunus Emre Elevli'nin, geçen 16 Şubat gecesi Zırh Mescidi ile hafızlık kursu arasındaki boş alanda cesedi bulundu. Elevli'nin ölümünün ardındaki sır perdesi ise aralanamadı.

Oğlunun ölüm haberini alır almaz Medine'ye giden baba Mehmet Elevli, olayı aydınlatabilmek için yoğun çaba harcıyor. Oğlunun, Medine'de genellikle evde çocuklarıyla ilgilendiğini ifade eden Mehmet Elevli, "Boş zamanlarında da arkadaşlarıyla Arapça öğreniyordu. 16 Şubat gecesi ölüm haberini aldık ve apar topar Medine'ye gittik. Oraya vardığımızda bize 'Normal ölüm' dendi. Daha sonra cinayet olabileceği ihtimali kuvvetlenince Suudi Arabistan polisi harekete geçti ve tutuklamalar başladı. Gözaltına alınanlar arasında oğlumun Türk arkadaşları da vardı. Ama sanırım şu anda büyük bölümü belki de tamamı serbest bırakıldı" dedi.

Yunus Emre Elevli'nin olay günü saat 20.30'da eşiyle son kez konuştuğunu ve daha sonra kendisi ile irtibatın kesildiğini ifade eden baba Mehmet Elevli, "Eşi birkaç kez arayıp ulaşamadıktan sonra arkadaşını arıyor ama onlardan da net bir bilgi alamıyor. Gece de Yunus Emre'nin öldüğü haberi geliyor. Gelen mesaj sonrasında polis ölümün şüpheli olduğunu söyledi. Biz de otopsi yapılmasını istedik. Tercümanın yaptığı tercümeye göre otopsi raporu çok ağır çıktı. Otopsi raporunda göğüs kafesindeki kemiklerin yüzde 80'i kırılmış, sağ tarafta 2 kemik ciğere saplanmış, omuzdaki leğen kemiği kırılmış, her 2 omuzda ve sağ arka kalçada darbe izi, böbreğe, pankreasa ve ciğerlere kan dolduğu yer alıyordu. Bu raporu tam olarak inceleme imkanı bulamadık. Nasıl öldürüldüğü otopsi raporu sonucunda ortaya çıkacaktır. Ama bu raporu tüm ısrarlarımıza ve başsavcıya çıkmamıza rağmen bir türlü bize vermediler" diye konuştu.

Bu konunun aydınlanması ve gerçeklerin ortaya çıkarak adaletin tecelli etmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep ettiklerini vurgulayan Mehmet Elevli, "Başbakanımız bize bu konuda yardım ederse kendisine minnettar oluruz. Başbakanımız yardımsever, adil düşünebilen ve adil hareket eden bir insandır. Bu konuda da bize yardımcı olacağını ümit ediyor, bizden yardımını esirgemeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Oğlunun 2011 yılındaki Hac ziyaretinde, kendisine bir şey olması halinde cenazesinin Medine'de defnedilmesini istediğini dile getiren Mehmet Elevli, "Allah oğlumu oraya nasip etti ve biz de onun isteği doğrultusunda cenazesini getirmek istemedik" diye konuştu.

Medine'de yaşamını yitiren 7 yıllık evli Yunus Emre Elevli'nin, 5 yaşında Ahmet ve 6 aylık Musab adında 2 çocuğu bulunuyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kazım Orbay Seyhan Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title