Haberler

Oğlunun Katilini Darağacından Kurtaran İranlı Anneden Barış Çağrısı

Maltepe Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında geçtiğimiz yıl oğlunun katilini affederek darağacından kurtaran İranlı anne Samarah Ali Nezhad'ı yılın annesi seçti. Anne Nezhad, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte güvercin uçurarak barış çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz yıl oğlunun katilini affederek dünyanın gündemine oturan İranlı anne Samarah Ali Nezhad, Maltepe Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi. 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Maltepe Belediyesi'nce Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Samarah Ali Nezhad ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Başkan Kılıç ve anne Nezhad konuşmalarından sonra beyaz güvercin uçurarak dünyaya barış mesajı verdi. Başkan Kılıç, ünlü yazar Yaşar Kemal tarafından kaleme alınan 'En güzel şiir barıştır' sözünün Farsça yazılı olduğu vazoyu acılı anneye hediye etti.

"SAMARAH ANNEMİZİN BU ADIMI DÜNYA TARİHİNE NOT DÜŞECEKTİR"

Dünya Barış Günü'nde İranlı anne ile birlikte Maltepe'den barış çağrısında bulunarak beyaz güvercin uçuran Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, "İran ile Türkiye arasında tarihi ve köklü ilişkiler var. İranlı bir bacımızın, bir anamızın böylesi bir adım atması bütün dünyadaki annelere örnek olmalı. Çünkü savaşlarda sürekli olarak gençlerimizi ve insanlarımızı kaybediyoruz. Her yere düşen beden için mutlaka gözyaşı dökülmektedir. Bu anne gözyaşlarını yüreğine gömmüş ve bir başka annenin ağlamaması için bana göre insanlık tarihine not düşecek bir adım atmıştır. Dünya Barış Günü'nde burada ağırlıyor olmaktan ve İstanbul'dan annemizle birlikte barış mesajı vermekten mutluluk duydum. Samarah bacımız bu sevgi için çok önemli adım attı. Dilerim ki her zaman sevgi kazanır" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BÜTÜN TÜRKİYE'NİN KENETLENMESİ GEREKİYOR"

Terörle mücadele konusunda annelerin ağlamaması için 81 milyon vatandaşımızın kenetlenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Kılıç, "Etrafımızdaki ülkeler başta olmak üzere Suriye, Irak veya dünyanın başka ülkelerinde savaşlar yaşanıyor. İnsanlık gün geçtikçe kan kaybediyor. Bu savaşların son bulması adına Türkiye çok önemli bir misyon üstleniyor. Çünkü ülkemizde de sürekli olarak terör saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyoruz. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, siyasi parti gütmeksizin bir an önce kanın durması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Artık bunun bir son bulması gerektiğine inanıyoruz. Bütün Türkiye'nin terör konusunda kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık kaybedecek fazla zamanımız yok ve böyle devam ederse insanlığa yazık etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

"ALLAH BANA MERHAMET VERDİ VE ONU AFFETTİM"

Oğlunun katilini idam edileceği sırada affederek darağacından kurtarıp dünyaya merhamet duygusu aşılayan Samarah Ali Nezhad ise, o anları şöyle anlattı:

"O anda inanıyorum ki Allah bana çok büyük yardımı oldu. Rabbim o anda kalbime sevgi ve merhamet vermişti. Çocuğa tokat attıktan sonra merhamet duygum ön plana geçti ve ben affetmeye karar verdim. Ben oğlumu kaybettikten sonra çok büyük acı çektim. Ama orada Allah bana çok büyük yardımı oldu ve ben affettim." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Dünya Barış Günü Fevzi Kılıç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title