Haberler

Oğlunun Hayalini "Dantel" Gibi İşliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Lokantanın dış görünüşü, - Hülya Eyvazlı'nın lokantada çalışması, - Hülya Eyvazlı'nın açıklamaları, - Hülya Eyvazlı'nın yemek yapması, Oğlunun hayalini "dantel" gibi işliyor- Çorum'da ördüğü dantelleri satarak oğlunun üniversiteyi bitirmesini sağlayan Hülya Eyvazlı, mikrokredi desteğiyle aşçılık eğitimi alan oğlunun lokanta açma hayalini gerçekleştirdi- Eyvazlı: "Oğlumun hayalini gerçekleştirdim ve bu hayalde ben de yer aldım. Şimdi oğlumla çalışıyorum" KEMAL KARADAĞ - Çorum'da, ördüğü dantelleri satarak üniversitede eğitim gören oğluna harçlık gönderen üç çocuk annesi Hülya Eyvazlı, mezun olan oğlunun lokanta açma hayalini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Lokantanın dış görünüşü, - Hülya Eyvazlı'nın lokantada çalışması, - Hülya Eyvazlı'nın açıklamaları, - Hülya Eyvazlı'nın yemek yapması, Oğlunun hayalini "dantel" gibi işliyor- Çorum'da ördüğü dantelleri satarak oğlunun üniversiteyi bitirmesini sağlayan Hülya Eyvazlı, mikrokredi desteğiyle aşçılık eğitimi alan oğlunun lokanta açma hayalini gerçekleştirdi- Eyvazlı: "Oğlumun hayalini gerçekleştirdim ve bu hayalde ben de yer aldım. Şimdi oğlumla çalışıyorum" KEMAL KARADAĞ - Çorum'da, ördüğü dantelleri satarak üniversitede eğitim gören oğluna harçlık gönderen üç çocuk annesi Hülya Eyvazlı, mezun olan oğlunun lokanta açma hayalini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.Çorumlu anne 48 yaşındaki Eyvazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki oğlu Çağlar Eyvazlı'nın 2007 yılında Adnan Menderes Üniversitesi'ni kazanarak turizm ve otelcilik alanında eğitime başladığını anlattı. Bu süreçte oğlunu okutma derdinin artarak devam ettiğini vurgulayan Eyvazlı, oğluna harçlık göndermek için dantel örüp satmaya başladığını söyledi.Mikrokredi ile 2008 yılında tanışmasının ardından ilk olarak 700 liralık kredi kullandığını ifade eden Eyvazlı, kullandığı bu para ile dantel örmek için gerekli ip ve diğer malzemeleri aldığını belirtti.Üniversitede aşçılık eğitimi alan oğlunun masraflarını gidermek için 5 yıl dantel örerek para kazandığını anlatan Eyvazlı, "O yıllarda oğluma harçlık göndermek için dantel ördüm. Daha sonra emeğimi, göz nurumu katarak yaptığım bu dantelleri satıp parasını da oğluma gönderdim. Ben oğlumu bu paralarla okuttum" dedi.- Oğlunun lokanta hayalini de gerçekleştirdiMezun olduktan sonra iş hayali kuran oğlunun bir lokanta açıp kendi işinin patronu olma umuduyla yaşadığını kaydeden anne Eyvazlı, oğlunun bu hayalini gerçekleştirmek için yeni adımlar atmaya karar verdiğini dile getirdi.Eyvazlı, oğlunun üniversitede okuduğu yıllarda lokanta açmak istediğini bildirerek, şöyle devam etti: "Mezun olduktan sonra bu hayali daha da güçlendi. Ben de bir anne olarak oğlumun hayallerinin önüne geçmedim, bu hayalinin de önüne geçmek istemedim. Daha sonra yine mikrokrediye başvurarak bin lira kredi çektim. Bununla da açacağımız lokantaya pirinç, bulgur başta olmak üzere çeşitli gıda maddeleri aldım."Lokantanın diğer malzemelerini de taksitle aldığını bildiren Eyvazlı, iş yerinin açılmasının ardından oğluyla çalışmaya başladığını ve kendisinin de iş hayatına atıldığını aktardı.Oğlunun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığına işaret eden Eyvazlı, "Oğlumun hayalini gerçekleştirdim ve bu hayalde ben de yer aldım. Şimdi oğlumla çalışıyorum. Zaman zaman yemekleri oğlum bazı zamanlar da ben yapıyorum. Oğlum askere gidecek ama iş yerimiz açık kalacak. Benim de hayalim burayı büyütmek daha iyi lokantaya sahip olmak" diye konuştu.Mikrokredi ile hayatının da değiştiğine de değinen Eyvazlı, oğlunun yakında nişanlanıp dünya evine gireceğini kendi mücadelesinin de ömür boyu süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title