Haberler

Oğlunun Borcu İçin İşkence Edilince Kurtarılamayan Babanın Katil Zanlıları Yakalandı

Adana'da oğlunun hayali arsayı 900 bin liraya sattığı kişiler tarafından kaçırılıp işkence edilen ve hastaneye kaldırılan 65 yaşındaki Kemal Ülgen'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adana'da oğlunun hayali arsayı 900 bin liraya sattığı kişiler tarafından kaçırılıp işkence edilen ve hastaneye kaldırılan 65 yaşındaki Kemal Ülgen'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ifadelerinde Ülgen'i kaçırdıklarını kabul ederken, işkence iddialarını reddetti.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde 21 Eylül'de devriye gezen polis ekipleri, kaldırım üzerinde kanlar içinde yatan Kemal Ülgen'i yarı baygın halde buldu. Konuşamayacak durumdaki Ülgen, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kemal Ülgen'in 17 Eylül'de Bursa'dan kaçırılarak Adana'ya getirildiği belirlendi. Bursa ve Adana Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda, Devlet Su İşleri'nden emekli olan Kemal Ülgen'in, oğlu Mehmet Ülgen'in borcuna karşılık kaçırıldığı ortaya çıktı. Hastanede tedavisi süren Kemal Ülgen, 2 Ekim'de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kemal Ülgen'in ölümü üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri soruşturmayı genişletti.

OĞLU HAYALİ ARSA SATTI

Kemal Ülgen'in oğlu Mehmet Ülgen ile Adana'da inşaat malzemeleri satan Altun ailesinin, arsa satışı nedeniyle davalık oldukları belirlendi. Kemal Ülgen'in, Altun ailesi tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran Cinayet Bürosu ekipleri, dava dosyalarını incelemeye aldı. Ekiplerin yaptığı incelemede, Mehmet Ülgen'in, Belediyeevleri Mahallesi'nde hayali bir arsayı 900 bin TL'ye Yakup Altun'a (27) sattığını tespit etti. Hayali arsa için verdikleri 900 bin TL'yi alamayan Yakup Altun'un, Mehmet Ülgen'i kaçırma planı yaptığı tespit edildi.

POLİS BURSA'YA KADAR İZ SÜRDÜ

Yakup Altun'un Adana'da arkadaşlarına 3 araç kiralatıp, Bursa'ya gittiklerini belirledi. Kiralama şirketlerinden araçların kayıtlarına ulaşan polis, Bursa yolundaki bütün akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri ve mobese kameralarının kayıtlarını topladı. Kemal Ülgen'in kaçırılması olayına karışan isimler tek tek belirlendi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Hürriyet, Havuzlubahçe, Yenibey ve Barbaros mahallerinde oturan Yakup Altun, kardeşi Yusuf Altun (24), babası Ahmet Altun (55) ile Rıdvan Duman (28), Ramazan Oğuz (29), Burak Korkmaz (24), Murat Oğuz (32), Cumali Araz (33), Hasan Arık (39) ve Necmettin Oğuz (37) evlerine düzenlenen şafak operasyonu ile yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, yapılan sorgularında Kemal Ülgen'i kaçırdıklarını itiraf etti.

'DÖVMEDİK, KENDİSİ DÜŞÜP YARALANMIŞ'

Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren zanlılardan Yakup Altun ifadesinde şöyle dedi:

"Mehmet Ülgen, Belediyeevleri'nde bir arsa gösterdi. 3 milyon lira değerindeki arsayı acil paraya sıkıştığını söyleyip, 900 bin liraya bize verdi. Noter satışını yaptık, 700 bin lirasını banka havalesi ile kalanı da elden verdik. Sonra tapu kayıtlarını incelediğimizde böyle bir arsanın olmadığını anladık. Paramızı istedik vermedi. Savcılığa dolandırıldığımızı belirterek dilekçe de verdik. Bursa'ya gittik konuşmak istiyorduk, bizi şikayet etti, karakola düştük. En sonunda babasından almaya karar verdik. Onu alıp Adana'ya getirdik, misafir ettik. Ama dövmedik. Kemal Ülgen'i farklı adreslerde tuttuk. Bir gün kapıyı açık bulup kaçmış. Yolda yürürken de düşüp başını çarpmış."

Ülgen'i döverek öldürdükleri belirlenen 10 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakup Altun Yusuf Altun Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title