Haberler

Oğlunu Atla Okula Götürüyor

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan Rus at eğitimcisi 36 yaşındaki Sabrina Saskina Wabnitz, oğlu 7 yaşındaki İlyas Wabnitz'i 4 kilometre mesafedeki okuluna her gün at sırtında götürüyor. Anne ile oğlunu at sırtında Bodrum- Turgutreis Karayolu'nda görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

10 yıl önce Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde yerleşip, burada at yetiştiricisi ve eğitimciliği yapan 2 çocuk annesi Rus vatandaşı Sabrina Saskina Wabnitz, Zeyyat Mandalinci İlkokulu öğrencisi olan oğlu İlyas Wabnitz'i okuluna her gün at sırtında götürüyor. 11 atı olduğunu ve ekonomik olduğu için at ile okula gitme yolunu tercih ettiklerinin belirten Wabnitz, "Servis ücretleri pahalı. Otomobilimiz var ama, mazot pahalı. Havaların güzel olması nedeniyle atla okula gitmeyi tercih ediyoruz. Oğlum zaten normalde hep at sırtında büyüdü. Atları da bu nedenle çok seviyor. O da bu uygulamamızdan çok memnun. Ders çıkışında da aynı şekilde gidip, kendisini alıyorum. Yolda bizi görenler belki biraz şaşırıyor ama birçok insan bunu rahatlıkla yapabilir. Hava koşulları müsade ettiği sürece, at ile 4 kilometre msefadeki okula gidip, gelmeye devam edeceğiz" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgutreis Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title