Haberler

Oğluna Mehteranlı, Semazenli Şehzade Düğünü Yaptı

Güncelleme:

Ereğli'de kuyumcu İsmet Yazıcıoğlu, oğlu 7 yaşındaki Ataman Yazıcıoğlu için mehteranlı, semazenli sünnet düğünü yaptı.

Şafak NEGÜZELEREĞLİ(Zonguldak), (DHA)- ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde kuyumcu İsmet Yazıcıoğlu, oğlu 7 yaşındaki Ataman Yazıcıoğlu için mehteranlı, semazenli sünnet düğünü yaptı.

Şehzade sünnet kıyafeti giyen Ataman Yazıcıoğlu, ilçe merkezinde at üzerinde mehteran takımı eşliğinde şehir turu attı. Mehteran ekibi, daha sonra Devrim Bulvarı'nda Yazıcıoğlu'nun işyerinin önünde mini konser verdi. Çevredekiler, mehteran ekibini ve at üzerindeki Ataman Yazıcıoğlu'nu cep telefonlarıyla görüntüledi.

Akşam da Büyük Anadolu Oteli'nde düğün yapıldı. Ataman Yazıcıoğlu, salona mehteran ekibi eşliğinde tahtın üzerinde girdi ve kendisini taşıyan 4 kişi eşliğinde masaları gezdi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde şehzadelerin sünnet düğünlerinde uygulanan altın atma geleneği düğünde de yapıldı. Yazıcıoğlu, bir tarafında Ayetel Kürsi suresi, diğer tarafında padişah tuğrası bulunan 500 temsili Osmanlı altınını davetlilere dağıttı. Semazenler de semah gösterisi yaptı. İlgiyle izlenin semazenlerin ardından da yerel sanatçılar sahneye çıkarak davetlileri eğlendirdi.

İsmet Yazıcıoğlu, her babanın kendine göre istek ve heyecanları olduğunu anlatırken, Rabbim herkese böyle güzel günleri nasip etsin. Allah, devletine, milletine, İslam'a uygun yetiştirmeyi de müyesser eylesin inşallah diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title