Haberler

"Oğlumuz İntihar Etmedi" İddiası

Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığında 6 Mart 2013 tarihinde birliğin dışında intihar ettiği açıklanan er Abdurrahman Çiftçi'nin ailesi, olayın intihar olmadığını iddia etti.

Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığında 6 Mart 2013 tarihinde birliğin dışında intihar ettiği açıklanan er Abdurrahman Çiftçi'nin ailesi, olayın intihar olmadığını iddia etti.

Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığınca intihar ettiği belirtilen Abdurrahman Çiftçi'nin ailesi, olayı şüpheli bularak savcılığa başvuruda bulundu. Aile, olayın intihar olmadığını ve araştırılması gerektiğini öne sürerek İnsan Hakları Derneği'nden de yardım istedi.

Burada bir açıklama yapan Abdurrahman Çiftçi'nin ağabeyi Medeni Çiftçi, durumun şaibeli olduğunu iddia ederek, "Kardeşim Abdurrahman Çiftçi, görev yaptığı askeri birliğin 228 metre dışında ateşli silahla hayatını kaybetmiş şekilde bulunmuştur. Kardeşimin tezkeresine 3,5 ay kala böyle bir olayın gerçekleşmiş olması, bize şaibeli bir durum olarak yansıyor. Biz kardeşimizi sağ salim oraya teslim ettik. Kardeşim hayat dolu bir insandı. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Ben her ay kendisini ziyarete giderdim. Kardeşimi son zamanda ziyarete gittiğimde sıkıntıları olduğunu dile getiriyordu. Hatta en sonunda kardeşim arayarak birkaç rütbeli komutanla sıkıntısı olduğunu söyledi. Olayın şaibeli oluşu, bütün her şeyiyle kendisini ortaya koyuyor. Savcılığa başvurduk" ifadelerini kullandı.

Vatani görevlerini yapan askerlerin böyle olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için olayın peşini bırakmayacaklarını belirten Çiftçi, "Biz Çiftçi ailesi olarak bu durumun başka ailelerin başına gelmesini istemiyoruz. Bizim yüreğimiz yandı, başka ailelerin yüreği yansın istemiyoruz" şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Derneği Muş Şube Başkanı Saim Atılgan da aileye hukuki yardımda bulunacaklarını belirterek, "Çiftçi ailesi, İnsan Hakları Derneği Muş Şubesi'ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu. Olayın yaşandığı gün, olay yerinde aile ile birlikte incelemede de bulunduk. Aile olayın şüpheli durumda olduğunu iddia etmekte ve bu olayın aydınlatılarak bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarılmasını istemektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasköy Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title