Haberler

Oğlum' Adlı Köpek Pazar Arabası Tekerleriyle Yeniden Yürümeye Başladı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, Leyla Tüfekcioğlu, omuriliğindeki sinir sıkışması yüzünden arka ayaklarını kullanamayan terrier cinsi 'Oğlum' adlı köpeğini pazar arabası tekerlerinden yaptıkları aparatla yeniden yürütmeyi başardı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, Leyla Tüfekcioğlu, omuriliğindeki sinir sıkışması yüzünden arka ayaklarını kullanamayan terrier cinsi 'Oğlum' adlı köpeğini pazar arabası tekerlerinden yaptıkları aparatla yeniden yürütmeyi başardı.

Leyla Tüfekçioğlu, 4 yaşındaki köpeklerinin geçen Haziran ayında felç geçirdiğini belirterek, "Omuriliğinde meydana gelen bir sinir sıkışması nedeniyle disk kayması oldu. Bu nedenle uzun süre tedavi gördü. Aldığı tedavilerden sonra bugün ayaklarında his var ancak güçsüzlük olduğu için yürüyemiyor" dedi. 'Oğlum'un yeniden yürümesi için araştırma yaptıklarını kaydeden Tüfekçioğlu, "Yurt dışında bu tür aparatlar var ancak Türkiye'de satışı olmadığı için eşim kendisine pazar arabasından yararlanarak aparat yaptı, Oğlum şimdi bununla yaşamayı öğrendi" dedi.

Köpeklerinin tekerlekli yürüteçten önce ön ayaklarıyla sürünerek yürümeye çalıştığını söyleyen Leyla Tüfekçioğlu, "Arka ayaklarını sürerken gözümüzün içine bakıp adeta bizden yardım bekliyordu. Bu süreç hem kendisine büyük bir sıkıntı veriyor hem de bizleri fazlasıyla üzüyordu. Sürekli ön ayaklarıyla işlerini gördüğü için ayakları tahriş olmuştu. Çok akıllı bir köpek. Umarım ileride yeniden arka ayakları güçlenir ve aparatsız yürümeye başlar" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title