Haberler

Oğlu PKK'ya Katılan Anne 6 Çocuğuyla Açlık Grevi Başlattı

Güncelleme:

Tunceli'de yaşayan 9 çocuk annesi Fidan Ulağ, PKK'ya katılan oglu Feramuz'un geri dönmesi için tamamı üniversiteli olan 6 çocuğuyla birlikte, açlık grevi başlattı.

Tunceli'de yaşayan 9 çocuk annesi Fidan Ulağ, PKK'ya katılan oglu Feramuz'un geri dönmesi için tamamı üniversiteli olan 6 çocuğuyla birlikte, Seyit Rıza Heykeli önünde süresiz açlık grevi başlattı.

"ADRES BOŞ ÇIKTI"

Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıfta okurken PKK'nın dağ kadrosuna katılan 19 yaşındaki Feramus Ulağ'ın geri dönmesini isteyen Fidan Ulağ, zor şartlara rağmen çocuklarının tamamının üniversite okuttuğunu söyledi. Ulağ, oğlu Feramus'un 1 Aralık 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu, onu aramak için kardeşi Müjdat ile birlikte Van'a gittiklerini ve burada oğlunun PKK'nın dağ kadrosuna katıldığını öğrendiklerini anlattı. Van ve Diyarbakır'da HDP yetkilileri ile görüşen Fidan Ulağ ve oğlu Müjdat Ulağ, HDP'lilerin kendilerine, " Erbil'e gidin orda Feramus ile görüşeceksiniz" dediklerini, Erbil'e verilen adrese gittiklerini ancak adresin boş çıktığını kaydetti.

AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

Diyaliz hastası olan ve her hafta diyaliz makinesine bağlanan Fidan Ulağ, PKK saflarına katılan oğlu Feramus'un dönmesi için hepsi de üniversite öğrencisi olan çocukları Sultan, Songül, Berna, Gülcan, Seylan ve üniversite mezunu oğlu Müjdat Ulağ ile birlikte Seyit Rıza Meydanı'nda süresiz açlık grevi başlattı.

"BEN OĞLUMU GERİ İSTİYORUM"

Ellerinde, 'Oğlumu ve kardeşimi istiyorum' dövizleri ile açlık grevine giren Fidan Ulağ, "Oğlum gelmeyinceye kadar bu grevi bitirmeyeceğiz, ben oğlumu geri istiyorum, sesimi duy oğlum, geri gel" dedi.

KARDEŞLERİ DÖNENE KADAR OKULA DÖNMEYECEKLER

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde okuyan kardeşler Sultan, Songül, Berna, Gülcan ve Seylan Ulağ da, PKK'ya katılan kardeşleri Feramuz geri dönene kadar kesinlikle okullarına dönmeyeceklerini, anne ve ağabeyleriyle birlikte açlık grevine devam etmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyit Rıza Tunceli Erbil Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (64)

CAN DERSİMLİ:

NE AHMAK ADAMLAR VAR BİRDE TIP ÖĞRENCİSİ ULAN ÖZERKLİK GELSE KÜRTLERİN İLK BOĞAZLAYACAĞI MİLLET YİNE DERSİMLİLER OLACAKTIR.

24
25
yanıtYanıtla
AtillamobilWeb@haberler.com:

Savaş başlasın pkkyı kürtlerden ve ülkeden temizleyelim

12
24
yanıtYanıtla
dersimli:

burdan pkk uyariyorum eger ailesine ver mezseniz dersimde pkk sonu gelecektir!!!!

21
13
yanıtYanıtla
GÖKCEBEY 67:

LAN HDPPKK ITLERI BU KÜRT ANANIN FERYADINA SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ VARMI . AMA SIZ INSAN DEGIL MELEK OLAN SEYTANIN KÖPEKLERISINIZ.

19
13
yanıtYanıtla
tc:

Eşkiya Seyit Rıza tam arkalarında geçmişin Apo''su

15
17
yanıtYanıtla
ÖnderMobil-ANDROID:

Seni oğlunu dağa çıkaran HDP liler değil , devletin ırkçı politikalarıdır oğlunu devletten iste

16
14
yanıtYanıtla
DayeMobil-ANDROID:

Kusura bakma anne oglunu duzgun yetistirecektin ozman buyutmekle bitmiyor atalik.

11
18
yanıtYanıtla
ZonaroMobil-ANDROID:

Tıp öğrencisi geleceği pırıl pırıl ve adam kalkıp dağda ölüme gidiyor. pes artık

20
5
yanıtYanıtla
serdarMobil-IOS:

şerefsiz PKK ka,,AKP ile kudurdu bu insan düşmanı ırkçı faşist PKK lılar

11
14
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

insallah lesi gelir

5
19
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title