Haberler

Oğlu İçin Evini Hastaneye Çevirdi, Yılın Annesi Seçildi

Nadire Şen, doğuştan metabolizma hastalığı 9 yaşında teşhis edilen ve 5 yıldan bu yanayatağa mahkum olan oğlu, 23 yaşındaki Onur Şen için evini adeta hastaneye çevirdi.

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde oturan ev kadını 51 yaşındaki Nadire Şen, doğuştan metabolizma hastalığı 9 yaşında teşhis edilen ve 5 yıldan bu yanayatağa mahkum olan oğlu, 23 yaşındaki Onur Şen için evini adeta hastaneye çevirdi. Oğlu için her şeyini ortaya koyan fedakâr anne, 8 Mart Dünya Anneler Günü nedeniyle yılın annesi seçildi.

Mamak'ın Atmışevler Mahallesi'nde bir apartman dairesinde oturan ve bir şirkette işçi olarak çalışan 55 yaşındaki Salih Şen ile eşi Nadire Şen'in biri sağlıklı olan iki erkek çocuğundan küçüğü Onur Şen, yatak ve solunum makinasına bağımlı olarak yaşamını sürdürmek durumunda kaldı. Nadire Şen, 5 yıldan bu yana yatağa mahkum olan ve solunum cihazına bağlı oğlu Onur için evine, tıbbi cihazlar alarak hastane odasına çevirdi. Anneler Günü nedeniyle yatağa bağımlı yaşam mücadelesi veren Onur Şen'in ailesini Mamak belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi ile birlikte ziyaret etti. Başkan ve eşinin ziyareti sırasında belediyenin evde sağlık hizmeti veren ekibi de her hafta düzenli olarak gelerek kontrol ettiği Onur'u tedavisini sürdürdü.

Nadire Şen, diğeri 28 yaşında ve sağlıklı olan iki oğlundan küçüğü 23 yaşındaki Onur'un doğuştan rahatsız olduğunu 9 yaşında götürdükleri hastanede ortaya çıktığını söyledi. Oğlunun 9 yaşına kadar hastalığını anlayamadıklarını belirten anne Şen, "Ankara'da götürdüğümüz hastanede doktorlar oğluma metabolizma hastalığı teşkisi koydu. Hastanede bir süre tedavi gören oğlumuzu evimize getirdik. Giderek ilerleyen hastalık nedeniyle oğlum son 5 yılda yatağa mahkum oldu" dedi.

Vücudu yeteri kadar gelişemeyip 14-15 yaşındaki bir çocuk görünümü veren, el ve ayağı tutmayan Onur, ömür boyu solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürebiliyor. Yemek ve su içemeyen Onur'u, gündüzleri sürekli olarak annesi Nadire bakarken, geceleri ise eşi Salih Şen ile birlikte 2'şer saat ara ile nöbetleşe bakıyor. Serum ile beslenen oğlu Onur için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu belirten anne Nadire Şen, şöyle devam etti:

"Oğlum Onur son 5 yıldır yatağa ve makineye bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Onur'umun tüm ihtiyaçlarını ve bakımını ben gerçekleştiriyorum. Şuuru yerinde olan oğlumun yanından bir an ayrılsam tedirginleşiyor. En büyük derdim ve endişem, bana bir şey olursa, oğluma kim bakacak?"

Baba Salih Şen, oğlunun geleceğinden kaygı duyduğunu belirtirken, Mamak Belediyesi'ne oğlu için evde sağlık hizmeti vermesinden dolayı teşekkür etti. Baba Şen, "Böyle bir günde Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül'e minnet borçluyuz. Sağolsun bize her konuda destek ve yardımlarını sürdürüyorlar" dedi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, "Evde Sağlık Hizmeti projesi kapsamında ilçemizde 20 bin aileye ulaştık. Bu kapsamda evde sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yatığa bağımlı oğlu ve her türlü fedakarlığı yapıp, yaşatmak istediği oğlu için özveriyle mücadele eden Nadire Şen'i belediye olarak yılın annesi seçtik" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title